Arjan de Gier teelt voor Thanet Earth

"Teler zijn is een mindset. Het zit in je bloed"

Arjan de Gier verzorgt zijn komkommers met een voorzichtigheid die vaak voorbehouden is aan baby's en puppy's. Hij past met grote zorgvuldigheid de manier waarop de vruchten aan de stengels hangen aan, controleert hun grootte en omtrek, streelt hun schil, bewondert hun rechtheid en knipt hier en daar een stengel af.

Hij is 50 jaar oud en naast een tijdelijk uitstapje naar de tomatenteelt, is hij al 40 jaar tomatenteler. Hij groeide op op een komkommerteeltbedrijf in Nederland, waar zijn vader jaarlijks een miljoen komkommers teelde.

Hier bij Thanet Earth, in het noorden van Kent, teelt hij jaarlijks 15 miljoen komkommers. Dit had hij vroeger niet kunnen bedenken. "Je bepaalt niet gewoon op 30-jarige leeftijd dat je komkommerteler wilt worden," zegt hij. "Het is een mindset. Telen zit in je bloed."

Achter de zacht pratende Arjan zou je niet direct de teler van de grootste kas van het Verenigd Koninkrijk zoeken. Een enorme hightech futuristische kas die groter is dan 95 ha en die wekelijks naast komkommers ook nog 400 miljoen tomaten en 750.000 paprika's oogst, allemaal voor de Engelse markt.

Lees het volledige artikel op The Daily Mail (Shravan Kumar reddy Apparigani)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven