Markt voor cherry- en snoeptomaten stabiliseert zich binnenkort

Amerikaanse telers van cherry- en snoeptomaten zitten momenteel in een drukke periode, omdat er meerdere regio's in productie zijn. De weersomstandigheden hebben de productie in veel regio's echter verstoord, waaronder de extreme hitte in sommige gebieden en overmatige regenval in andere. Dit heeft geleid tot enige instabiliteit in het aanbod en de markt heeft vervolgens zijn ups en downs gekend.

"We hebben verschillende teeltlocaties om het hele jaar door de levering van onze cherry- en snoeptomatenvariëteiten te garanderen," zegt Daniel Mosquera van MamaMia Produce. "Gedurende 50 weken van het jaar hebben we een glastuinbouwproductie in de Dominicaanse Republiek. In de zomer breidt dit zich uit naar Leamington, waar we werken met telers in zowel de kas als in het veld, en North Carolina (voornamelijk veld). De laatste tijd is de markt instabiel geweest met stijgingen van 4 tot 5 dollar en dalingen met hetzelfde bedrag van week tot week."

Hij voegde eraan toe dat de markt zich nu zou moeten stabiliseren, met meer tomaten uit Mexico voor de Amerikaanse markt, nu er een nieuwe overeenkomst over de invoer van Mexicaanse tomaten is bereikt. "De nieuwe overeenkomst zal resulteren in een stabielere toevoer van tomaten uit Mexico, wat de markt zou moeten helpen stabiliseren."

Versterking van de vraag naar snoeptomaatjes
Volgens MamaMia Produce neemt de vraag naar snoeptomaten toe. Consumenten gebruiken ze meer voor salades en andere gerechten. Pieken in de vraag in de zomermaanden en telers zeggen dat een van de redenen hiervoor is dat er in deze tijd van het jaar steeds meer lokaal geteelde tomaten zijn. Mosquera beschreef ook een aantal van de variëteiten die het bedrijf produceert.

"We telen een prachtige cherrytomaat op de tros (cocktailtomaten) die het hele jaar door verkrijgbaar is," zei hij. "De vrucht ziet er geweldig uit. Elke keer als ik het zie, doet het me denken aan het sturen van een klein stukje van de kas naar de mensen thuis. Prachtige groene stelen aan rode, smaakvolle tomaten."

"Tijdens de zomer zien we een groot aantal lokale producten die over het algemeen een uitstekende smaak en een goede houdbaarheid hebben," vervolgt hij. "We zien ook meer gekleurde variëteiten." MamaMia Produce teelt bijvoorbeeld gele snoep- en cherrytomaten en een beetje sinaasappels. Dit jaar hebben we ook Zebra-tomaten toegevoegd, die bruin van kleur zijn en het hele jaar door worden geteeld. Deze zijn vergelijkbaar met een Kumato, maar zijn kleiner. Als gevolg hiervan zien we een goede vraag van onze retailers en foodservice-klanten."

Veelkleurige mix
Met de toename van het aantal gekleurde snoeptomaten is ook de mogelijkheid om gemengde verpakkingen te leveren toegenomen. Hoewel niet alle gekleurde variëteiten het hele jaar door groeien, telen bedrijven als MamaMia Produce voldoende verschillende rassen, zodat ze tomaten kunnen mixen en matchen en dus op elk moment gemengde tomatenproducten kunnen leveren.

"Er zijn nu een aantal mooie gemengde tomatenverpakkingen beschikbaar, met een verscheidenheid aan verschillende combinaties van snoep- en cherrytomaten," aldus Mosquera. "Wij verkopen voornamelijk kleinhandelsverpakkingen van 225 gram. Dit jaar is het eerste jaar dat we cherrytomaten met verschillende kleuren op elke tomaat telen - zoals een bruine cherrytomaat met oranje vlekken."

Tot slot zei Mosquera dat het bedrijf hier al 15 jaar aan werkt, met als doel de smaak en houdbaarheid te perfectioneren. "Wij vinden het altijd leuk om nieuwe variëteiten te proberen," zei hij. "Er zijn nu hele goede variëteiten beschikbaar, met een superieur aroma en uitstekende houdbaarheidsperiode van drie tot vier weken. Voor MamaMia Produce is dit al 15 jaar in de maak," zegt hij.

Voor meer informatie:
Daniel Mosquera
MamaMia Produce
Tel.: +1 (973) 773-9494
m.daniel@mamamiaproduce.com
www.mamamiaproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.