Voor de teelt van zachtfruit

Irrigatieslangen in nieuwe pot garanderen een optimale besproeiing

Een nieuwe pot van 30 liter voor de productie van zachtfruit, uitgerust met irrigatieslangen die kunnen worden aangepast aan de ontwikkeling van het gewas, garandeert een optimale irrigatie gedurende het hele groeiseizoen. De pot is ontwikkeld door Plantlogic. "Wij helpen telers om geen extra montagemateriaal meer te hoeven gebruiken voor de irrigatieslang," leggen ze uit.

Vereenvoudigen van de tuinbouw
"Bij Plantlogic zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om processen te vereenvoudigen en telers te helpen tijdens en rond de productieperiode. Onze nieuw ontwikkelde pot voor de productie van zacht fruit is een voorbeeld," zegt Israel Holby, oprichter van PlantLogic.

Hij laat zien hoe de nieuwe pot openingen heeft voor de irrigatieslang in drie verschillende maten: 12 cm, 16 cm en 26,2 cm. Welke je gebruikt, hangt af van de vegetatieve staat van de plant. "De openingen kunnen in verschillende posities worden gebruikt, dicht tegen de jonge plant aan en dichter naar de rand voor de meer volwassen plant," zegt Israël. "We helpen telers om niet langer extra montagemateriaal te hoeven gebruiken voor de irrigatieslang."

Luchtcirculatie, irrigatie en drainage
Net als de andere PlantLogic-producten helpen de nieuwe potten de telers om hun irrigatie te verbeteren. De pot is speciaal ontworpen voor de productie van zacht fruit.

"Voor de meeste telers is het misschien al duidelijk - maar als je perfecte wortels hebt, heb je een beter groeiende plant. Een beter groeiende plant betekent betere prestaties en een sneller groeiende plant en een sneller groeiende plant betekent een hogere opbrengst," zegt Israël.

"Om goede wortels te hebben, moet er een goede irrigatie, drainage en luchtcirculatie zijn. Onze nieuwe gepatenteerde pot is speciaal ontworpen om deze kwestie voor de productie van zachtfruit te regelen. Het zorgt voor voldoende luchtcirculatie en goede irrigatie en drainage naar het wortelstelsel, zodat de plant gezonder kan groeien," legt Israël uit.

 

Effectieve drainage
De pot heeft 52 gaten voor drainage en zuurstofopname, de piramidevormige basis duwt de drainage naar de randen waar luchtsnoei plaatsvindt, waardoor er ruimte is voor zuurstofopname door de middelste gaten. Brede poten helpen een evenwichtige irrigatie te ondersteunen, zelfs bij gebruik van substraten met een hoge stroming, zoals grove kokosvezels. Brede poten helpen ook voorkomen dat zware planten in zachte grond zinken.

"Mestbeheer ondersteunt en maximaliseert de drainage en zuurstofopname, zodat blauwe bessenplanten goed gedijen, zelfs als het irrigatieschema niet perfect is," vat Israël samen. "Bij Plantlogic is ons doel om telers te helpen een optimale groei te creëren met producten die voldoende lucht en water leveren voor de specifieke behoeften van blauwe bessenplanten, waardoor de beste verdeling van het water in de pot wordt gegarandeerd. Volgens onze klanten geeft deze nieuwe pot geweldige resultaten en ze vinden het ontwerp erg mooi."

Voor meer informatie:
Plantlogic
US:+1-626-628-9715
China: +135-8650-0439
Mexico: +52-33-2400-0228
sales@getplantlogic.com 
www.getplantlogic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven