Zonnepanelen zonder aluminium omkadering

Normaal gesproken worden de werkende delen van een zonnepaneel ter bescherming omhuld door een aluminium omkadering met een glazen bovenkant. Die omkadering maken kost veel energie en daarmee geld. Bovendien maakt de omkadering een zonnepaneel aanzienlijk complexer om te installeren, aldus de bedenkers van de Agro Resilience Kit.

De bedenkers stelden zich de vraag: zou een zonnepaneel op een bus of boot kunnen? Of op een tent of in een afgelegen kas?

Merlin Solar, Sprung Structures en ARK hebben het kasmateriaal van hun unieke gespannen membraan gebruikt als een voorscherm, wat betekent dat er geen gewicht op het membraan komt te liggen met betrekking tot sneeuw of windbelastingen en dat het membraan het zonnepaneel tegen hagel, sneeuw en vuil wordt beschermd.

Tests hebben aangetoond dat ze 80% van het vermogen kunnen bereiken als ze standaard ETFE als voorscherm gebruiken. Dat is volgens hen te danken aan het feit dat Merlin het heel goed doet in verspreide lichtomstandigheden.

Voor de duidelijkheid, een paneel dat normaal 180W produceert, zal nu 144W produceren met het Sprung / ARK-kasmateriaal als voorscherm. Een ​​normaal 2 ’X 4’ zonnepaneel produceert tegenwoordig 0,34 kW, terwijl het dunne zonnepaneel 0,165 kW produceert (ongeveer 50% minder vermogen).

Merlin Solar biedt een op monokristallijne Si gebaseerde flexibele technologie. Kapitaalinvesteringen bedragen ongeveer € 2,07 / W inclusief bekabeling, rekken en transformatoren. De installatiekosten zijn minimaal, vooral in vergelijking met andere opties, aldus de ontwikkelaars.

In de praktijk blijkt dat er niet één optie is die altijd perfect past. Als het gaat om energie wordt het rendement van de investering en wat er nodig is om de locatie aan te passen grondig onderzocht. Een van de vele goede voorbeelden van de Merlin zonne-PV, Sprung / ARK-kasoplossing, is in het Caribisch gebied. Daar biedt Sprung waarschijnlijk de enige kasoptie ter wereld die aan de Miami Dade-standaarden kan voldoen, waardoor de kas bestand is tegen orkaanwinden ​​en ervoor verzekerd kan zijn. Als zonnepanelen zich onder het membraan bevinden, betekent dat dat zij ook worden beschermd en met Caraïbische brandstof- en elektriciteitskosten zullen de Merlin-panelen zich binnen vijf jaar terugverdienen.

Voor meer informatie:
Agro Resilience Kit
danc@arkltd.net 
www.arkltd.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.