Genap richt zich steeds meer op lokale productie

"Als je duurzaam wilt groeien, is lokale aanwezigheid een must"

Tholen - Wereldwijd klinkt de roep en de noodzaak om water op te slaan. Genap, dat sinds jaar en dag wateropslagtanks levert aan onder meer de land- en tuinbouw, ziet de vraag toenemen en richt zich daarom steeds meer op lokale productie. In november ging de productie in Kenia van start, terwijl er ook in India een productiefaciliteit wordt opgezet.

Verloren regenwater
Terwijl tuinders in Europa het regenwater zorgvuldig opslaan in silo’s, hebben boeren en tuinders in Oost-Afrika en Azië die middelen vaak niet. “Soms zijn er betonnen tanks of wordt er een gat in de grond gegraven waarbij een laag klei ervoor zorgt dat er water in blijft staan”, weet Dick van Regteren. Hij blijft het bijzonder vinden als hij tijdens zijn reizen waar ook ter wereld wateropslagtanks tegenkomt van eigen makelij. “Er valt in die gebieden wel regen, maar vaak veel in korte tijd. Daardoor gaat er veel water verloren. Onze stalen watertanks met waterdichte folie maken het mogelijk om zoveel mogelijk op te vangen om in een latere periode te gebruiken voor het gewas. Het water wordt gezuiverd en zo mogelijk zorgen we ervoor dat de tanks off-grid zijn, door gebruik te maken van zonnecollectoren.”

Van Regteren: "Bouwen van water opslag tanks op soms bijna onbegaanbare plekken." 

Lokale productie
Hoewel Genap vanuit ’s-Heerenberg exporteert, kiest het bedrijf er de laatste jaren bewust voor om lokaal de produceren. “Als je als bedrijf duurzaam wilt groeien in de toekomst, is lokale aanwezigheid een must. ‘Think global, act local' noemen we dat. Dit doen we door joint ventures op te zetten met lokale partijen. Zij kennen de markt en wij brengen er onze producten en kennis.” Op de productiefaciliteiten van Kenia en India moet in de toekomst aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika volgen.

Voor meer informatie:
Genap B.V.
Dick van Regteren
D.vanRegteren@genap.nl 
www.genap.nl 
T +31 (0)314 66 16 44
mobiel: +31 6-46763120
F +31 (0)314 66 21 37
Goorsestraat 1
7041 GA ‘s-Heerenberg
Nederland


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.