Tholen - Je zou bijna heimwee krijgen naar het aspergeseizoen. Gisteravond smulden André van Duin en Janney van der Heijden van de Brabantse Wal asperges die ze eerder die dag zelf hadden gestoken bij teler Corne Ooms die hen kort uitlegde hoe de aspergecyslus in elkaar steekt. Brabantse Wal asperges zijn een Europees Erkend Streekproduct en die kwalificatie hebben ze te danken aan hun onderscheidende licht zilte smaak.
Corné Ooms van de Brabantse Wal Asperge met André van Duin en Janny van der Heijden
Het steken van asperges bleek niet zo eenvoudig maar na enige tijd ontwikkelden de twee TV-persoonlijkheden genoeg vaardigheden om een maaltijd bij elkaar te steken die later tijdens een picknick werd genuttigd, samen met een aantal andere typische Brabantse Wal lekkernijen: ansjovis en zeekraal.
Het steken van asperges vergt enige handigheid
In Denkend aan Holland trekken André van Duin en Janny van der Heijden er met hun boot op uit Nederland vanaf het water om op culturele als culinaire ontdekkingstocht te gaan.
Klik hier voor het bekijken van de uitzending (aspergesteken start bij 24 minuten)