André van Duin en Janny van der Heijden ontdekken Brabantse Wal Asperges

Tholen - Je zou bijna heimwee krijgen naar het aspergeseizoen. Gisteravond smulden André van Duin en Janney van der Heijden van de Brabantse Wal asperges die ze eerder die dag zelf hadden gestoken bij teler Corne Ooms die hen kort uitlegde hoe de aspergecyslus in elkaar steekt. Brabantse Wal asperges zijn een Europees Erkend Streekproduct en die kwalificatie hebben ze te danken aan hun onderscheidende licht zilte smaak.


Corné Ooms van de Brabantse Wal Asperge met André van Duin en Janny van der Heijden 

Het steken van asperges bleek niet zo eenvoudig maar na enige tijd ontwikkelden de twee TV-persoonlijkheden genoeg vaardigheden om een maaltijd bij elkaar te steken die later tijdens een picknick werd genuttigd, samen met een aantal andere typische Brabantse Wal lekkernijen: ansjovis en zeekraal.


Het steken van asperges vergt enige handigheid

In Denkend aan Holland trekken André van Duin en Janny van der Heijden er met hun boot op uit Nederland vanaf het water om op culturele als culinaire ontdekkingstocht te gaan.

Klik hier voor het bekijken van de uitzending (aspergesteken start bij 24 minuten)

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.