“Ons nieuwste scherpe peperras is goedgekeurd door één van de grootste verwerkers"

Eerder deze maand heeft Sakata Seed America zijn California Field Days gehouden. Een van de rassen die in het oog sprong, was het scherpe peperras Arango dat net op de markt is gebracht.

Benito Juarez laat trots de Arango pepers zien.

Srirachasaus
“We hebben dit ras vijf jaar getest," zegt Benito Juarez, een veredelaar van scherpe pepers bij Sakata Seed. “Het is een hybride, een soort Jalapeño die voornamelijk wordt gebruikt door de verwerkingsindustrie als ingrediënt voor de populaire Srirachasaus. Het is een lang en moeilijk proces om aan alle eisen te voldoen om een scherpe peper te laten goedkeuren. Daarom zijn we ook enorm blij dat we aan mogen kondigen dat dit ras, Arango, net is goedgekeurd door één van de grootste peperverwerkers ter wereld," vertelt Juarez.

Verwerkers proberen vaak duizenden hybrides voordat ze een ras accepteren die alle kenmerken heeft die ze zoeken. "Een ras moet een goede oogst opleveren, wat betekent dat ze ongeveer 40 stukken fruit per plant moeten hebben," zegt Juarez. "Daarnaast moet het fruit groot zijn, een uniforme grootte en de juiste kleur hebben." Uit de ongeveer 100 rassen die getest zijn door Sakata Seed, hebben de Arango en zijn zusterras  12014 precies de kenmerken waar de verwerkers naar op zoek zijn.

Eén van de voordelen van de Arango (links op de foto) is dat de planten niet zo groot worden als de oudere rassen (rechts op de foto).

Verwerkers werken met minder rassen
De Arango en het ras 12014 werden ongeveer drie weken geleden goedgekeurd. "Dit is heel belangrijk voor ons, omdat verwerkers meestal slechts met een beperkt aantal rassen werken. Vaak niet meer dan vijf," zegt Juarez. Hoewel de verwerkers waarmee we samenwerken niet de enige peperverwerker is, verwerken ze wel de grootste hoeveelheid. "Er zijn ongeveer zes tot zeven andere verwerkers en we verwachten dat zij binnenkort ook naar de Arango en de 12014 pepers zullen gaan vragen nu de rassen zijn geaccepteerd door dit grootste verwerkingsbedrijf."

Areaal neemt explosief toe
De Arango is uitgebreid getest in Mexico en Californië, maar kan ook geteeld worden in Honduras en Peru. Het ras zal vanaf nu voornamelijk in Mexico worden geteeld, met een kleine hoeveelheid in Californië. Het ras wordt dit jaar al geteeld, maar Juarez verwacht dat het areaal in 2020 echt explosief zal toenemen. Ongeveer 80% van de Arango zal geoogst worden als de groente nog groen is, zodat het verwerkt kan worden tot Srirachasaus. Wat overblijft, zal geoogst worden als de pepers rood zijn. De rode pepers zullen gebruikt worden als ingrediënt in Chipotlesaus, een andere populaire pepersaus.

Voor meer informatie:
Alicia Suits
Sakata Seed America, Inc.
Tel: +1 (408) 778-7758
asuits@sakata.com
www.sakata.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven