Amerikaanse teler openbaart ook verdere groeiplannen

Mucci Farms neemt Orangeline Farms over

Mucci Farms heeft aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in Leamington, de in Ontario gevestigde Orangeline Farms, met inbegrip van de bestaande kas- en opslagfaciliteiten en extra land met uitbreidingsplannen. Vervolgens kondigde het bedrijf ook bijkomende uitbreidingsplannen aan in Canada en de Verenigde Staten.

"Het is een spannende tijd voor het bedrijf, omdat we onze uitbreidingsplannen doorzetten om onze lokale en regionale productie te verhogen," zegt Bert Mucci, CEO. "De Orangeline-aankoop gaat over een grote kas van 32 hectare en een magazijn met in totaal 100 hectare extra grond. Consumenten vragen om meer lokale productie en we luisteren daarnaar. We hebben ook plannen om de extra grond die we in het kader van de overeenkomst hebben gekregen, te bebouwen."


Bert Mucci en Duffy Kniaziew.

Orangeline Farms, in 2000 opgericht door de familie Kniaziew, is een teeltbedrijf dat vooral bekend staat om zijn paprikaaanbod, dat onder het merk Zing! TM Healthy Foods wordt geteeld. "Bij het zoeken naar groeimogelijkheden voor zowel het personeel van Orangeline als onze klanten, was de kans om samen te werken met Mucci Farms een makkelijke beslissing," aldus Duffy Kniaziew, oprichter van het bedrijf.

Mucci Farms zal het merk Zing TM blijven gebruiken voor de nabije toekomst, omdat het grote bekendheid heeft verworven onder handelaren en consumenten. "Duffy en zijn team hebben goed werk verricht met het merk en het is bekend in onze regio, dus we zijn niet van plan om op dit moment drastische veranderingen door te voeren," aldus Emily Murracas, marketingdirecteur.

Het bedrijf heeft ook extra grond, oorspronkelijk een project van ruim 24 hectare in Huron, Ohio, aangekocht naast het huidige pand om de totale oppervlakte van de onderneming uit te breiden tot ruim 30 hectare. "De eerste 24 hectare is in zijn tweede oogstseizoen. We zullen nog twee identieke reeksen bouwen. De tweede fase van de bouw is al in volle gang," merkt Bert Mucci op. "Het Ohio-programma is goed van start gegaan en we kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in de gemeenschap en de regionale markt te vergroten."

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel.: +1 (519) 326-8881 ext. 2253
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven