Tesco belooft merken die onnodig veel verpakkingsmateriaal gebruiken te boycotten

De Britse retailer Tesco heeft belooft om een tandje bij te zetten in de strijd tegen wegwerpplastic door merken, die overmatig veel verpakkingsmateriaal gebruiken, te boycotten. In een artikel op theguardian.com zegt Tesco-directeur Dave Lewis dat het bedrijf zich met ingang van volgend jaar het recht voorbehoudt om producten in verpakkingen die niet recyclebaar zijn uit haar winkels te verbannen

In mei 2018 verstrekte Tesco haar leveranciers een lijst van verpakkingsmaterialen die de voorkeur hebben. Onder invloed van het groeiende algemene bewustzijn over de milieu-impact van plastic verpakkingen voert de retailer de druk nu nog verder op. 

“We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat er jarenlang sprake is geweest van overdreven consumentenverpakkingen," aldus Lewis. In haar meest recente jaarverslag schrijft Tesco dat 13% van de verpakkingen van haar huismerkproducten moeilijk te recyclen zijn, zoals het zwarte plastic dat gebruikt wordt voor magnetronmaaltijden, dat eind dit jaar vervangen zal worden. Lewis geeft aan dat Tesco toeleveranciers oproept hetzelfde te doen.

Tesco zelf heeft in het verleden meermaals onder vuur gelegen vanwege haar verpakkingen maar iedere verbetering die zij doorvoert, kan een groot effect hebben op de hoeveelheid plastic afval in het VK. Lewis zegt dat het schrappen van het plastic rond multi-packs frisdranken jaarlijks alleen al een besparing van 490 ton plastic oplevert. 

De retailer test maatregelen om afval te reduceren in haar extra filiaal in Cambridge. Lewis, die sinds 2014 de leiding over de retailketen heeft, belooft de meest effectieve maatregelen naar alle 2.658 Tesco-filialen in het Verenigd Koninkrijk uit te rollen.  

Bron: theguardian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven