Andreas Helbig, Kartoffel Kuhn Großmarkt

"Ondanks hogere prijzen worden de lokale vruchtgroenten goed ontvangen"

"We hebben sinds ongeveer een week vruchtgroenten van tuinderij Kiemle in Bietigheim-Bissingen in het assortiment. Het bedrijf levert premiumproducten aan ons", vertelt Andreas Helbig van Kartoffel Kuhn Großmarkt uit Mannheim. "Over de populariteit van de producten vergeleken bij die van buitenlandse herkomst kunnen we na zo een korte tijd nog niet echt iets zeggen."

"We wilden eens iets nieuws uitproberen en hebben ons daarom voor het assortiment van de firma Kiemle gekozen, waaronder komkommers, aubergines, verschillende soorten paprika's en tomaten. Tot nu toe loopt het goed en we zullen definitief een nieuwe bestelling plaatsen. In oktober stappen we vermoedelijk over op Spaanse importproducten."

Qua prijs zijn de Duitse producten duidelijk duurder dan hun buitenlandse tegenhangers: "Deels spreken we hier van een prijsverschil van tot wel 50%. De kwaliteit spreekt echter voor zich – en wanneer men de klanten precies uitlegt wat deze groenten van importproducten onderscheidt, is de prijs voor velen acceptabel. De feedback over de smaak en kwaliteit is erg goed." 

Voor meer informatie:
Andreas Helbig
Kartoffel Kuhn Großmarkt GmbH
Gottlieb-Daimler-Straße 14
68165 Mannheim
T: +49 621 4450930
M: grossmarkt@kartoffel-kuhn.de  
W: www.kartoffel-kuhn.de/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven