Geen buitengewone vraag en aanbod van courgette uit Californië

De courgetteteelt uit Californië vordert gestaag. “Het is nog maar het begin van de nieuwe aanplant. Ik verwacht een redelijk stabiel volume voor de komende maanden en helemaal geen grote problemen voor courgette”, zegt Yolanda Ramirez van Valley Girl Sales and Marketing in Santa Maria (Californië).

Het aanbod, dat momenteel grotendeels uit Santa Maria komt met extra volume uit Salinas (Californië), is in mei begonnen en loopt door tot half oktober. “Het volume is ongeveer hetzelfde. Het zijn doorgaans dezelfde telers en ik zie geen enorme toename in aanplant. Ik denk dat het erg vergelijkbaar is met vorig jaar”, aldus Ramirez.

Tegelijkertijd spelen ook concurrerende lokale programma's, waaronder Michigan, een rol. “Die lokale programma's concurreren altijd met ons. Maar ik weet ook dat sommige van die regio's eerder kunnen eindigen vanwege de hittegolf", zegt ze. Daarnaast levert Mexico eind april/begin mei ook producten die concurreren met Californië, evenals van eind september tot begin oktober. "Dat kan ook gevolgen hebben voor de markt, want dat zijn nieuwe gewassen uit een nieuwe regio", zegt Ramirez.

Solide vraag
Ondertussen is de vraag naar courgette ook stabiel. “De vraag is goed geweest. Er was een vrij stabiele markt zonder grote dalingen”, zegt Ramirez. “Vorig jaar was een slecht jaar voor courgette, maar dit jaar is het veel beter op het gebied van prijzen. Vorig jaar was het weer overal gunstig, waardoor er enorme hoeveelheden courgette waren. Dit jaar is een aantal gebieden echt door hitte getroffen en hebben we ook een storm gehad in sommige gebieden in het zuidoosten, dus Californië is een beetje stabieler."

 

Voor meer informatie: 
Yolanda Ramirez 
Valley Girl Sales and Marketing
Tel: +1 (805) 720-2622
yolanda@valleygirlproduce.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.