Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ze kunnen zoveel halen uit zo weinig"

In deze video verkent Freethink, een online forum waar de focus ligt op wereldwijde innovaties, de Nederlandse tuinbouw om meer te weten te komen over de toekomst van de voedselproductie. Ze namen uiteraard een kijkje in een kas, want "als er één plaats is waar de benadering het meest duidelijk is, is dat in hun ongeëvenaarde glastuinbouwactiviteiten."

Ernst van den Ende, algemeen directeur van de Plant Sciences Group van de WUR, legt uit dat efficiëntie de sleutel is om de wereldbevolking in de toekomst te voeden. "Als je tomaten in de vollegrond teelt in Spanje, resulteert dat aan het einde van het teeltseizoen in 4 kilogram per vierkante meter. Doe je dit in een hightech kas in Nederland, oogst je 80 kilogram per vierkante meter - dat is 20 keer meer. En het mooiste van het verhaal is dat we die 80 kilo tomaten met vier keer minder water telen in vergelijking met vollegrondsteelt."

In het World Horti Center ontdekt Freethink dat er allerlei manieren om de teelt te optimaliseren worden getest en geïmplementeerd. Van LED-verlichting tot drones die motten doden. En hoe men er elk klimaat op aarde kan repliceren om de voedselproductie over de hele wereld te verbeteren. "In de wereld waarin we tegenwoordig leven, moet je samenwerken met andere mensen. Je kunt het niet alleen", concludeert Van den Ende.

Publicatiedatum: