Overheidskredieten, kringloopproductie en moderniseringsplannen

Turkse ontwikkelingen bieden toeleveranciers nieuwe kansen in glastuinbouw

Stijgende voedselprijzen zorgen voor nieuw Turks overheidsbeleid. Belangrijkste speerpunten daarin zijn het ‘Greenhouse Credit Package’ – een speciale krediet met extra lage rente – en een grote modernisering plus uitbreiding van het glastuinbouwareaal. Maar ook van het algemene overheidsbeleid om al over enkele jaren de economie volledig circulair en ‘zero waste’ te organiseren, is de invloed groot.

Dit biedt kansen voor nieuwe en bestaande Nederlandse toeleveranciers voor de Turkse tuinbouwsector, menen RVO en het LNV Landbouwbureau Ankara. Daarom organiseren zij op maandag 23 september a.s. een kansenseminar in Den Haag. High-end, hightech bedrijven, bedrijfsadviseurs en consultants die gericht zijn op moderne kassenbouw en high-end geo-thermale en duurzame kennis en technieken zijn uitgenodigd. 

De LNV Landbouwraad en Landbouw Assistent in Turkije zullen hun kennis en visies met de aanwezige toeleveranciers delen. Ook zal mogelijk een vertegenwoordiger van de Turkse overheid aanwezig zijn. Daardoor krijgen telers inzicht in de verschillende nieuwe mogelijkheden in Turkije en het uitgebreide netwerk aan Turkse bedrijfs- en overheidscontacten die klaar staan om met Nederlandse bedrijven samen te werken.

Ook zal de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overzicht geven van de voor het Nederlands bedrijfsleven beschikbare programma’s ter ondersteuning van het zakendoen in Turkije.

Deelname tuinbouwmissie Turkije
Op nog vast te stellen datum in de periode 14 – 25 oktober organiseert het LNV Landbouwbureau Ankara een bedrijvenmissie in Turkije. De missie zal behalve het bekende tuinbouwgebied rond Antalya ook nieuwe gebieden bezoeken die o.a. door de geo-thermale mogelijkheden kansen bieden. 

Voor meer informatie, details en een link voor registratie voor deelname:
www.rvo.nl/actueel/evenementen/kansenseminar-ontwikkelingen-tuinbouwsector-turkije 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven