Plantenkwekers spelen in op ontwikkeling vollegrondsgroentenmarkt

Schreurs en Gipmans intensiveren samenwerking

Schreurs Plantenkwekerij en Gipmans Planten beklonken afgelopen weken het samengaan van de twee bedrijven. Schreurs blijft volledig zelfstandig opereren maar gaat met het bedrijfsonderdeel Vollegrond van Gipmans intensief samenwerken op onder andere innovatie en ICT.

Schreurs (uit Sevenum) is bekend als opkweker van vollegronds groenteplanten in perspot en als trayplant. Het bedrijf introduceerde dit voorjaar nog een nieuwe bedrijfsfilm.

Gipmans is eveneens een opkweker van vollegrondsgroentenplanten, maar ook van vruchtgroenten met een internationaler karakter. Beide bedrijfskarakters vullen elkaar goed aan menen beide ondernemers.

"De markt blijft komende jaren overeind en wil innovatie niet op een laag pitje komen te staan, dan is het zaak ruimte te vinden om daar juist wel op te blijven investeren. Om te specialiseren en een voorsprong te behouden."

Twan Schreurs: “Ik ben heel blij met deze samenvoeging, zeker omdat ik geen opvolgers heb. Allebei hebben we kwaliteit hoog in het vaandel, dan zit het in de basis al goed. Deze stap maakt het mogelijk om samen met onze klanten nog lange tijd voorop te blijven lopen. De korte lijnen en goede service blijven vanzelfsprekend...”

“Marktontwikkelingen en teeltinnovatie gaan zo snel dat het zaak is om continu vooruit te kijken hoe je daar in mee kan. Het bundelen van de kennis van beide bedrijven, maakt dat we mee kunnen groeien met de klantvraag en ook kunnen blijven investeren in de steeds hogere kwaliteit die gewenst wordt”, aldus Erik Gipmans van Gipmans Planten uit Venlo. “Denk aan gezamenlijk onderzoek naar weerbaardere planten met plantversterkers en het optimaliseren van processen door software-integratie. Het beste van twee werelden, zogezegd.” 

Voor meer informatie:
Gipmans Planten
www.gipmans.nl  
info@gipmans.nl 

A. Plantenkwekerij Schreurs
www.plantenkwekerijschreurs.nl 
info@plantenkwekerijschreurs.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven