Amerikaanse teelt- en handelsbedrijf stopt met GGO-etikettering

Het merendeel van de Amerikaanse verse groenten en fruit is GGO-vrij. Volgens de gangbare definitie van GGO zijn er momenteel slechts 10 genetisch gemodificeerde gewassen in de Verenigde Staten op de markt. Reden voor een Amerikaans teelt- en handelsbedrijf om het GGO-vrij logo dat op hun producten stond, er vanaf te halen. "Het is beter consumenten op andere manier te informeren", zo klinkt het. 

Het Californische bedrijf Mann's Fresh Vegetables heeft het logo GGO-vrij van haar producten verwijderd en marketingdirecteur Gina Nucci laat via een persbericht weten waarom. 

"Gezien de rebranding van onze Fresh Leaves Farms en de herintroductie van onze vers gesneden sla dachten we dat het goed zou zijn om het logo GGO-vrij op onze verpakking te vermelden. Het was de eerste keer dat we dit deden en we probeerden hiermee in te spelen op de behoefte van millennials naar meer transparantie over de herkomst van voedingsmiddelen. 

"Toen we werkten aan onze verpakkingen voor de Canadese markt werd ons verteld dat we dit logo daar niet mochten gebruiken omdat er geen GGO-sla bestaat. Dit zette ons aan het denken over het gebruik van dit logo en de aanhoudende angst voor voedingsmiddelen. We zagen dat dit logo wordt gebruikt op water, zeezout en zelfs kattengrit en dit maakte de beslissing een stuk makkelijker."

Het bedrijf gebruikt het logo dan ook niet meer op haar etiketten en heeft een FAQ-pagina op haar website gewijd aan het feit dat al haar groenten GGO-vrij zijn. "We doen ons best om consumenten te informeren over GGO's en ze te laten zien hoe weinig deze eigenlijk voorkomen binnen het groentesegment," aldus Nucci. 

Bron: agdaily.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven