MPS zet eerste stap naar internationaal bestuur

Met de benoeming van Jan Roelofs als nieuw bestuurslid heeft MPS op woensdag 28 november jl. de eerste stap gezet naar een internationaal bestuur. Een weg die MPS inslaat in navolging op de samenwerking met stichting FFP en door de toenemende vraag naar MPS certificaten in het buitenland. Jan Roelofs zal binnen het bestuur de belangen van de Duitse bloemen- en potplantengroothandel behartigen. 

Internationale positie

MPS-certificaten hebben al jaren een gerenommeerde internationale positie in de markt en staan daarmee aan de basis van de eisen die veel retailers hun leveranciers opleggen. Het MPS-label wordt toegepast in landen over de hele wereld, waaronder Japan, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Coördinatoren in deze landen bevinden zich dicht op de markt en zorgen voor een optimale dienstverlening richting klanten. De komende jaren blijft het bestuur van MPS stappen zetten om haar internationale draagvlak verder te verbreden. 

Duitsland is tot nu toe het grootste afzetgebied voor bloemen en planten, een van de belangrijkste redenen voor MPS om uit te breiden met een Duits bestuurslid. Jan Roelofs is president van de BGI, de Duitse Bond van snijbloemen- en potplantengroothandel.

Nieuwe samenstelling MPS bestuur
Gerrit Ravensberger (voorzitter)
Fred Starrenburg (secretaris)
Nico Koomen, NAKT (vicevoorzitter)
Dick Hylkema, LTO Noord Glaskracht
Robert Roodenburg, VGB
Gijs Kok, FloraHolland
Floris Olthof, FloraHolland
Jan Roelofs, BGI-ev
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.