Pieter de Ruiter, 4 Fruit Company:

"Prijzen Spaanse meloenen lopen op maar seizoen gaat niet lang meer duren"

Tholen -  "Lage prijzen, veel mensen op vakantie, het was lange tijd trekken en duwen", verzucht Pieter de Ruiter van 4 Fruit Company uit Ridderkerk. De huidige temperaturen bieden echter veel perspectief. "Watermeloenen zijn er tekort. Galia-, Cantaloupe- en gele meloenen zijn oplopend, dus het ziet er allemaal weer wat vriendelijker uit!"

Met het Braziliaanse seizoen voor de deur kon een overlap andere jaren nog weleens voor een groot aanbod en lage prijzen zorgen, maar daar is volgens Pieter dit jaar geen sprake van. "Ik hoor van onze leveranciers in Campo de Cartagena dat het flink geregend heeft. De meloenen zuigen zich dan vol met water en moeten als een speer van het land. Het seizoen zal dan ook niet verlengd worden."

Ook het Spaanse steenfruitseizoen is zo goed als gebeurd. Pieter spreekt van een dramatisch seizoen. "We hadden alle dagen harde, gezonde Spaanse pruimen beschikbaar, maar de prijs kwam de 4 euro niet voorbij. Nectarines en perziken van hetzelfde laken een pak. Dan zijn de Hollandse groenten momenteel een leukere handel. Tomaten worden voor 7-8 euro verkocht en ook de paprika's zijn momenteel geld waard."

"Hetzelfde geldt momenteel voor de mango's, die goed aan de prijs zijn. Ook de avocado's zijn al een tijdje een brandmarkt. Goede Hass-avocado's worden voor 15-16 euro verkocht. Maar goed, je moet ze wel hebben, want iedereen heeft tekort", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl 
www.4fruitcompany.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven