Smart tacho: nieuwe generatie bedrijfskaart niet noodzakelijk

TLN krijgt regelmatig berichten dat sommige werkplaatsen en dealers adviseren een nieuwe bedrijfskaart aan te schaffen bij het in gebruik nemen van een voertuig met een smart tacho. Dit is niet noodzakelijk.
​​De bedrijfskaart en de bestuurderskaart zijn uitwisselbaar tussen de oude en nieuwe tachografen. Dus een bedrijfskaart van de vorige generatie is gewoon te gebruiken in de smart tacho. Dit geldt ook voor de bestuurderskaarten.

Uitzondering: w​erkplaatskaart
Met de bedrijfskaart wordt de zogenaamde bedrijfslock gemaakt waarmee de gegevens beveiligd worden en met de bedrijfskaart kunnen deze gegevens dan gedownload worden.
De uitzondering is de werkplaatskaart van de werkplaats. De werkplaats moet wel een nieuwe generatie werkplaatskaart hebben om een smart tacho te kunnen activeren en kalibreren.

Tijdens de kennissessie op 3 september op de beurs Transport Compleet zal TLN nog een uitgebreide toelichting geven op de Smart tacho en het analyseren van de gegevens vanuit de smart tacho. Inschrijven kan via deze link​.

Bron: TLN 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven