Teeltwisseling in aantocht: run op folies en matten

Tholen - De teeltwisseling staat weer voor de deur. Al tijdens de zomervakantie druppelen bij Benfried de eerste bestellingen voor folies, gronddoeken en steenwolmatten weer binnen. “Alle folies worden bij de fabrikant op maat gemaakt. Hier sorteren we het voor verzending naar de klant. Het is ieder jaar weer een hele klus, maar ook erg leuk”, vindt Jelle Koop.

Een terrein vol folies

Ploegendienst en opslagruimte
De meeste klanten bestellen niet alleen folie, maar alles wat nodig is om de kas klaar te maken voor een nieuw teeltseizoen. Van hogedraadhaken tot Multigrow steenwolmatten. Die laatstgenoemde produceert Benfried in eigen beheer en dat gaat met kilometers tegelijk. “Aangezien iedereen de nieuwe matten voor de kerst wil hebben, beginnen we ruim van tevoren met de productie. We werken dag en nacht in ploegendienst en huren er tijdelijk ruimte bij om alles op te slaan.”

Custom made steenwolmatten
Benfried biedt twee verschillende matten voor de groententeelt. “De Multigrow Premium zorgt voor een sterke ontwikkeling van wortels door het ontbreken van plantonvriendelijke materiaal. Daarnaast is het vrij van formaldehyde en zorgt het voor een sterkere plantopbouw, waardoor er minder kans is op plagen en ziektes. De Multigrow Coarse Fibre heeft grove vezels, wat resulteert in een langere levensduur van de mat. De horizontale wolstructuur geeft jaarrond een betere wortelpruik.” Jelle legt uit dat alle Multigrow matten custom made zijn. “Dat betekent dat maten, plantgaten en verpakkingswijze allemaal klantspecifiek zijn. Dat is een toegevoegde waarde, maar ook een grote uitdaging.”

 

Voor meer informatie:
Benfried 
info@benfried.com
www.benfried.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven