Spaanse markt lijdt onder massale buitenlands productie

De regio Córdobes leidt onder de grote hoeveelheden knoflook komend uit China en de U.S.A. 87% van alle bonen in Spanje komen uit Mexico. Asperges komen niet uit Andalucía, Navarra or Aranjuez maar uit China. Zelfs Spaanse gerechten zoals Piquillo pepers en artisjokken komen van Peru.

Spaanse telers uiten hun verontwaardiging. Ons vee wordt gevoederd met graan wat wij niet mogen verbouwen maar met grote hoeveelheden wordt ingevoerd. Dit alles heeft een enorme impact op de binnenlandse landbouw. Wij verbouwen geen knoflook, bonen, asperges en artisjokken meer. De tomatentelers van Almeria kunnen niet langer concurreren met de goedkopere tomaten uit Marokko, en veehouders kunnen amper het hoofd boven water houden.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.