Turkse exporteurs vragen om staatssteun

"Lage paprikaprijzen door overproductie en vakantie in Europa"

Yenisehir, een plaats in de Turkse provincie Bursa in het noordwesten van Turkije, exporteert een hoeveelheid van 800 vrachtwagens met paprika's per jaar naar Europa en naar verschillende andere landen over de hele wereld. Omdat het vakantie in Europa is, is de consumptie gedaald en vragen exportbedrijven, die moeite hebben om een ​​oplossing te vinden, om staatssteun.

Harun Oran, exportcoördinator van Hatipoglu: "Onze paprika's, zowel blokpaprika's als hete pepers, worden naar heel Europa verscheept. We exporteren voornamelijk naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen en Zwitserland. Europese landen besteden aandacht aan kwaliteit. Ze eisen steeds vaker producten van hoge kwaliteit. Yenisehir exporteert elk jaar slechts 800 vrachtwagens met paprika's naar Europa."

"Op dit moment zijn de paprikaprijzen voor zowel ons als de telers voldoende als gevolg van een productieoverschot. Bovendien is het zomervakantie in Europa en daalde het verbruik waardoor onze prijzen daalden. We vragen de staat om exporteurs te ondersteunen. De laatste overheidssubsidie ​​werd gegeven in 2016. De staat kan exporteurs ondersteunen door hen € 31,50 per ton te geven", aldus Oran.

Bron: IHA

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven