Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Starship Technologies ontvang 36 miljoen euro

Start-up die voedselbezorgrobots ontwikkelt harkt miljoenen binnen

Starship Technologies, de start-up die voedselbezorgrobots ontwikkelt en die is opgericht door Skype-medeoprichters Ahti Heinla en Janus Friis, heeft onlangs € 36 mln aan financiering ontvangen. Het bedrijf heeft autonome bezorgrobots geïntroduceerd die rondrijden op universitaire campussen en in stadswijken. In totaal werd sinds 2014 zelfs al € 77 mln binnengeharkt.

Het bedrijf heeft laten weten dat het 100.000 leveringen heeft verricht en is van plan zijn nieuwe financiering te gebruiken om uit te breiden naar andere campussen. 

Starship produceert kleine autonome robots die op verzoek voedsel ophalen en afleveren. Het bedrijf is momenteel actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Estland en zegt dat zijn robots over stoepranden kunnen rijden, de weg kunnen oversteken en door wind en sneeuw kunnen rijden.

De Starship bezorgt steeds meer leveringen. Het duurde vier jaar om 10.000 leveringen te verrichten in 2018 en in april van dit jaar passeerde de robot de 50.000 leveringen. De robot bezorgt niet alleen fastfood, maar ook andere boodschappen.

Bron: businessinsider.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven