DHL stopt bezorging voor Amazon Fresh in Duitsland

Volgens een woordvoerster van Deutsche Post DHL zal het bedrijf niet langer verse voeding in Duitsland leveren voor Amazon, omdat de vraag naar de service, die in 2017 geïntroduceerd werd, teleurstellend is. 

De afzet van voeding is een belangrijke strategie voor de retailer sinds Amazon de Amerikaanse keten Whole Foods in 2017 kocht. Maar de Fresh service, die in 2007 in Seattle geïntroduceerd werd, is langzamer gegroeid dan de rest van het bedrijf. 

DHL beëindigt alleen de samenwerking met Amazon Fresh, niet met de rest van Amazon. 

De online afzet van voeding is in Duitsland veel langzamer gegroeid dan in andere landen, vooral door de hoge dichtheid van discount winkels als Aldi en Lidl. E-commerce vormde slechts 1,2% van voedingsafzet in Duitsland in 2018.

Reuters.com meldt dat consumenten van Amazon Fresh geen hinder van het DHL besluit zullen ondervinden. Amazon bouwt een eigen leveringsservice in Duitsland op, onafhankelijk van grote logistieke bedrijven als Deutsche Post DHL.

Eerder deze maand besloot FedEx z'n contract met Amazon rond de levering van kleine pakjes te beëindigen, omdat de retailer eerder een concurrent dan een klant aan het worden is door de uitbreiding van z'n eigen leveringsnetwerk met vliegtuigen, vrachtwagens en busjes.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven