Martin Meerveld, markthandelaar:

“Lastig om gaten op de markt op te vullen”

Tholen - Het is het mooiste beroep van de wereld. Maar hoe enthousiast en gepassioneerd Martin over zijn werk praat, zijn twee kinderen slaan een andere weg in. Ze werken zaterdags wel mee, dus kennen het klappen van de zweep. "Meehelpen vinden ze hartstikke leuk, maar ik reken er niet op dat ze het ooit overnemen. Amber studeert voor mondhygiëniste, Mark bedrijfskunde", vertelt Martin. “Gezien hun studiekeuze ligt de markt niet in de lijn der verwachting, maar je weet het nooit. Ze kunnen ook op latere leeftijd nog eens instappen.”


Martin van Meerveld met zijn zoon Mark

Niet dat Martin met overname bezig is. "Ik ben 53 jaar, dus ik zal nog wel een jaartje of 15 bezig blijven." Om hem heen ziet hij wel dat opvolging lastig is. "Als kramen al worden overgenomen, gaan ze van vader op zoon of dochter. Jongeren hebben niet de tijd of middelen om iets nieuws op te bouwen. Daardoor krijg je meer gaten op de markt, ook in Zaltbommel. Het is lastig om ze opgevuld te krijgen. Zeker in de non-food is het moeilijk. De koeriers rijden niet voor niets stad en land af om pakketjes te bezorgen. Daarom moet je je op de markt echt onderscheiden. Met je product en een babbeltje. Als je al 42 jaar op de markt staat, krijg je vanzelf een band met de klanten. Dat geldt ook voor de bedrijven en horeca waar ik aan lever”, vertelt Martin aan Brabants Dagblad die hem aan de tand voelde over zijn bestaan.


De kraam van Van Meerveld in feeststemming

Voor Martin was er geen eigen beroepskeuze en ook zijn hobby moest hij opgeven om de familietraditie voort te zetten. "Ik deed op zaterdag aan wedstrijdzwemmen en was vrij goed. Toen moest ik daar vanaf om mijn vader te helpen”, vertelt Martin. Hij is al de 4e generatie en een leven zonder de markt, de veiling Zaltbommel waar hij drie keer per week inkoopt en de vaste leveranciers kan hij zich niet voorstellen.

Martin heeft ook nog een ventroute

Afgelopen zomer heeft hij goede zaken gedaan  en de toekomst ziet hij rooskleurig tegemoet. "Het was super. Ook tijdens de warme dagen. Je moet je assortiment dan wel aanpassen, minder bladgroenten meenemen want de mensen koken dan natuurlijk niet. Ze willen fruit, fruit en nog eens fruit en een beetje sla, komkommer en tomaten. De kersentijd is weer voorbij maar nu komen de druiven en pruimen weer", besluit Martin.

Voor meer informatie
Martin van Meerveld
Groente en fruit van Meerveld
Markt
Zaltbommel
T: 06 54255112
m.meerveld4@gmail.com 
@Groente en Fruit van Meerveld 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven