Verenigd Koninkrijk

Nieuwe verpakkingsmachines gepresenteerd op PPMA 2019

Tijdens de PPMA 2019 (1-3 oktober 2019) zal het team van Packaging Automation aanwezig zijn om de nieuwste machines voor het verbeteren van de  productiviteit, efficiëntie en prestaties te demonstreren. 

PA zal de snelle, milieuvriendelijke traysealer Revolution presenteren die voorzien is van de gepatenteerde motion control technologie waarmee de snelheid van de machine wordt gemaximaliseerd. De trays worden zonder onderbreking na elkaar ingevoerd waardoor de productie- en doorvoersnelheid tot wel 25% toeneemt. 

De machine maakt geen gebruik van perslucht waardoor deze een milieuvriendelijke oplossing is. Daarnaast zal de machine gepresenteerd worden in combinatie met een scala aan volledig recyclebare en composteerbare verpakkingen. 

De Revolution is een tweebaansmodel met een verlengde sealtafel en een hogere verhittingscapaciteit, die in staat is om tot wel 250 verpakkingen per minuut te verwerken. 

Ook zal de Rotofill worden gepresenteerd, de nieuwste vul- en sluitmachine van PA, die afhankelijk van het verpakkingsformaat tot wel drie banen tegelijk aankan, wat betekent dat gebruikers hun doorvoer kunnen verdrievoudigen. Daarnaast is de machine aan te passen aan de specifieke eisen van klanten.

Het besturingssysteem is voorzien van zelf-diagnostiek en past zich realtime aan aan alle operationele parameters, waaronder het vulgewicht, de sealtijd en folie-invoer. Rotofill is bovendien uitgerust met een installatie wizard die de operator stap voor stap door de gereedschapswissels leidt, waardoor dit proces sterk wordt vereenvoudigd.

Deze machine is geschikt voor producenten die een hogere productiesnelheid wensen maar met ruimtegebrek kampen en biedt de mogelijkheid voor gas- en MAP-verpakkingen. De machine is geschikt voor het verpakken van een breed scala aan producten, zoals dranken, yoghurt, sauzen, soepen, noten, granen, poeders en zoetwaren. 

Tot slot zal ook het nieuwe weegsysteem van PA worden gepresenteerd, de MiWeigh, een efficiënt weegsysteem dat ontworpen is om de productiviteit en efficiëntie te verhogen en tegelijk het 'giveaway'-percentage van producten minimaliseren. De weegschalen worden rechtstreeks bediend via een centraal beeldscherm dat uitgebreide realtime informatie biedt voor volledige traceerbaarheid. Gebruikers kunnen op deze manier een beeld krijgen van het verpakkingsproces en onderdelen die voor verbetering in aanmerking komen in kaart brengen. De prestaties van de operators en het percentage giveaway in de verpakking kan tijdens de productie worden afgelezen op het scherm en vergeleken worden met vastgestelde prestatie-indicatoren. Er worden batch-rapporten opgesteld die aan het einde van het proces automatisch per email worden verzonden.   

Aangezien het beperken van de uitvaltijd belangrijker is dan ooit, kunnen deze machines via een netwerk op het internet worden aangesloten waardoor het serviceteam van PA in kan bellen om de operationele status van de machine te controleren of om eventuele defecten vast te stellen, waardoor het herstel minder tijd vergt.

 

Voor meer informatie:
Packaging Automation Ltd
Claire Carless
Tel: +44 1565 755000 
Email: Claire.c@pal.co.uk
www.pal.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven