"Gedupeerd door valse CCT5 Containers, verleden tijd"

Oplossing signaleren ‘valse slotjes’ CCT5 Containers

Van Vliet Containers introduceert een functioneel en betaalbare oplossing voor het scannen en tellen van CCT5 Containers.
Begin 2019 heeft Container Centralen het nieuwe CCT5 RFID label geïntroduceerd voor de ruim 3 miljoen containers tellende CC Pool. Voor de introductie van het nieuwe label waren er meerdere scanoplossingen op de markt om de oude RFID labels op echtheid te controleren. Echter, nagenoeg alle hardware blijkt inmiddels ongeschikt en/of wordt niet meer ondersteund. In plaats daarvan is er een kleine digitale box op de markt waarmee je, met veel pijn en moeite, een CCT5 label kunt scannen door middel van een piepje en een klein lampje. Deze oplossing is duur en niet functioneel volgens Bob IJpelaar, Directeur bij Van Vliet Containers. Deze oplossing telt geen labels, werkt erg traag, kent geen verificatiemodus en is erg omslachtig in het gebruik. “Op de logistieke werkvloer is snelheid nodig bij het tellen en identificeren van de RFID labels waarbij we, indien nodig, middels een verificatiemodus de valse labels kunnen identificeren,” aldus Bob IJpelaar.De Europese gebruikers van de CC Pool worden hard getroffen door de valse CCT5 labels, omdat de markt geen werkbare oplossing biedt en het aantal valse CCT5 labels met hoog tempo toeneemt. Dit heeft als gevolg, dat men karren niet meer scant en valse karren in omloop blijven. Hierbij heeft de uiteindelijke gebruiker, die bijvoorbeeld de valse karren wilt retourneren bij Flora Holland, Landgard of CC, een probleem omdat die niet worden aangenomen en niet worden gerepareerd. Het resultaat is, dat de CC Pool gebruikers worden gedupeerd.

Van Vliet heeft, in eerste instantie, alleen voor haar eigen logistieke operatie een oplossing weten te creëren voor het scannen van de nieuwe CCT5 RFID labels. Echter, Van Vliet voelt zich verantwoordelijk om deze zorg ook bij haar klanten te kunnen tackelen. Diverse klanten, die worden gedupeerd met grote stromen valse CC-karren, hebben inmiddels interesse getoond in de oplossing die Van Vliet heeft ontwikkeld. Van Vliet heeft daardoor besloten om deze oplossing beschikbaar te stellen voor haar klanten en andere poolgebruikers tegen de laagst mogelijke prijs. De reden hiervoor is, dat Van Vliet achter de CC Pool staat en de oplossing beschikbaar wil stellen voor de partijen met dezelfde intentie.

In samenwerking met RTiOT heeft Van Vliet, na een uitvoerig testtraject, een device weten te selecteren, dat geschikt is om de nieuwe CCT5 RFID te kunnen scannen en tellen. Van Vliet heeft zelf een APP laten ontwikkelen die geïnstalleerd kan worden op een multifunctioneel Android handheld van producent Cilico. Het resultaat is, dat er nu een robuuste scanner beschikbaar is met ingebouwde UHF RFID antenne waarmee je, indien gewenst, ook kunt bellen en al het andere dat een ander Android device kan. Het krachtige is, dat deze ‘smartphone/scanner’ is voor geïnstalleerd met de ‘Van Vliet scan APP’ voor het identificeren en tellen van CCT5 labels. Van Vliet zal in de nabije toekomst de scan APP uitbreiden met extra functionaliteiten. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het scannen en tellen van slotplaten en/of stapelwagens. Kortom, een zeer krachtig ‘all-in-one’ device dat, in combinatie met een 4G simkaart nog veel meer zou kunnen dan alleen CCtags scannen.

Het tellen en controleren van de containers is nu veel gemakkelijker en draagt bij aan de productiviteit, dock efficiency en het signaleren van valse CCT5 labels. De medewerkers bij Van Vliet noemen het device ‘Snel, makkelijk en duidelijk’ in gebruik.

Voor meer informatie:
Ilse Klaassen
Van Vliet Containers
0297-231723
i.klaassen@vanvlietcontainers.nl
www.vanvlietcontainers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven