Duurzaam en aantrekkelijk luidt het bij verpakkingsontwikkelaar HK-Pack Krautscheid

"Eerdere investeringen in kartonnen schaaltjes en papieren draagtassen betalen zich nu uit"

HK-Pack Krautscheid heeft in het lopende seizoen het aanbod aan fruitschaaltjes en mandjes uit karton opnieuw uit kunnen breiden. Het doel daarbij is om de handel steeds duurzamere oplossingen aan te kunnen bieden. 

Alle schaaltjes en mandjes van de verpakkingsleverancier zijn zonder uitzondering geproduceerd uit een milieuvriendelijke papiermix. Dat wil zeggen dat er, indien mogelijk, oud papier gebruikt wordt, bevestigt Benjamin van het bedrijf dat binnenkort op Interpasa zal staan.

De bovenste laag papier wordt om voedselveiligheidsredenen uit verse papiervezels geproduceerd. Deze zijn echter FSC-gecertificeerd. "Het FSC-logo staat op de schaaltjes gedrukt en kan zo naar de consumenten gecommuniceerd worden. Een dunne laag beschermende lak aan de buitenkant van het schaaltje beschermt daarnaast nog tegen vocht van buitenaf.“

De binnenkant blijft onbehandeld, zodat het karton kleine hoeveelheden lekkend vruchtensap op kan nemen. Gelijmd worden de schaaltjes met oplosmiddelvrije lij, die bovendien vochtresistent is. "Voor kortere tijd opslaan in een koelhuis, evenals wat fruitvocht, vormt daarom geen probleem. Voor langere opslag in een koelhuis of de inzet bij aanhoudend vochtige omstandigheden (langdurige regen) kunnen we natuurlijk ook kartonnen schaaltjes met een sterkere beschermende lak of plastificeringproduceren.“


Moderne kartonnen schaaltjes uit het HK-Pack-assortiment: de minimale afnamehoeveelheid is afhankelijk van de druk en begint bij slechts 50.000 stuks voor 500 gram schaaltjes. Momenteel zijn 250 gram en 500 gram schaaltjes uit voorraad leverbaar.

Productverpakking als reclame-instrument
De kartonnen schaaltjes zijn bedrukt met een neutrale print in fotokwaliteit die bij alle schaaltjes en mandjes uniform is. Op de kop van de schaaltjes en mandjes blijft plaats voor klantspecifieke etiketteeroplossingen. De schaaltjes zijn daarmee een interessant reclamemiddel, weet Benjamin. "Natuurlijk kunnen we ook schaaltjes in een kleur naar wens en met de gewenste opdruk produceren. Alle zijdes inclusief de bodem en binnenkant van de schaaltjes kunnen in fotokwaliteit bedrukt worden.“ Het kartonassortiment wordt gecompleteerd met een grote selectie aan papieren draagtassen uit recyclingpapier.


Ook asperge banderollen horen tot het brede assortiment van HK-Pack

Daarnaast biedt HK-Pack Krautscheid papieren T-banderollen aan voor het bundelen en verpakken van asperges. Deze zijn geschikt voor 500 gram asperges.

Verdere uitbreiding van het assortiment
De grootste groei wordt verwacht bij de kartonnen schaaltjes en papieren draagtassen. De actuele klimaatbeschermingsdiscussie in Duitsland versterkt de wens onder de consumenten om milieuvriendelijkere verpakkingsoplossingen te kopen. De actuele cijfers tonen bij de 500 gram kartonnen schaaltjes met een neutrale opdruk een groei van + >30% ten opzichte van vorig jaar, bevestigt Benjamin desgevraagd. "Ook de belangstelling voor individueel bedrukte kartonnen schaaltjes en papieren draagtassen is heel groot en we konden deels tweecijferige groeipercentages registreren. Dat we reeds vroeg hierin geïnvesteerd hebben, betaalt zich nu uit. We verwachten ook voor het komende seizoen tweecijferige groeicijfers in de categorie papier + karton. Voorwaarde is natuurlijk wel een vergelijkbaar goede oogst. Het blijft tenslotte een seizoenshandel die ronduit afhankelijk is van het weer." In het kader daarvan zal de focus ook in het komende jaar op de uitbreiding van ons assortiment met milieuvriendelijke verpakkingen voor bessen, asperges en aardappelen liggen, vertelt Benjamin verder. "We plannen onder andere om ons assortiment uit te breiden met schaaltjes voor een inhoud van 125 gram. Ook een groot schaaltje met een hogere rand voor 750-1000 gram staat op de planning.“

HK-Pack Krautscheid staat op de Interaspa in de centrale tent 1.

Voor meer informatie:
HK-Pack Krautscheid GmbH
Benjamin Wegner
Wernher-von-Braun-Str. 6
53501 Grafschaft/Germany
Tel: +49 (0)2225-9910-29
Fax: +49 (0)2225-9910-55
b.wegner@hkpack.de
www.hkpack.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.