Otay Mesa, Californië

Amerikaanse douaniers vinden 4 ton marihuana in lading jalapeño's

Douaniers die werkzaam zijn bij de vrachtfaciliteit in het Amerikaanse Otay Mesa hebben vorige week bijna vier ton marihuana in beslag genomen dat was verstopt in een lading jalapeño-pepers. De drugs hadden een waarde van $2.3 miljoen.

Cbp.gov citeerde de havenmeester van Otay Mesa, Rosa Hernandez, die zei: "Ik ben trots op de officieren voor het in beslag nemen van deze belangrijke marihuanalading. Ze hebben niet alleen voorkomen dat de drugs onze gemeenschap bereikten, maar ook dat miljoenen dollars aan potentiële winst in de handen van een transnationale criminele organisatie terechtkwamen."

Op 15 augustus, om ongeveer 18:15 kwam er een 37-jarige mannelijke Mexicaanse burger de haven binnen op een tractor met een aanhangwagen vol jalapeño-pepers. De CBP-agent verwees de man door. Toen het vervoer bij de dok aankwam, sloeg een hondenteam, dat het gebied doorkruiste, aan bij de lading. De CBP-agenten onderzochten de lading en ontdekten een bladgroene substantie die positief testte op de eigenschappen van marihuana.

De CBP-agenten haalden 314 grote pakketten marihuana uit de lading jalapeño's, met een gewicht van 7.560 pound. CBP nam het voertuig en de marihuana in beslag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven