Nog steeds kaartproblemen KIWA: minister grijpt in

KIWA heeft opnieuw problemen met de levering van de Nederlandse tachograafkaart. De lay-out van de kaarten is niet in orde. TLN is erg ontstemd en roept de minister wederom op in te grijpen. 
​​​Vanwege ontwerpproblemen met de door Idemia geproduceerde tachograafkaarten krijgt de kaart geen definitieve goedkeuring van de RDW. RDW geeft goedkeuring als de kaart aan de eisen van de Europese wetgeving voldoet. Idemia en de RDW zijn hier al maanden over in gesprek maar zonder resultaat. De tijdelijke goedkeuring die RDW afgaf, loopt af op 1 september. De chauffeurs van wie de kaart 1 september of later ingaat, hebben bericht gekregen dat hun kaart pas na 1 september wordt geproduceerd. Zonder tachograafkaart kunnen chauffeurs de weg niet op. TLN heeft dit moeten vernemen van haar leden.

Voorlopige verlenging g​​​oedkeuring tot 1 oktober
Inmiddels heeft de RDW de tijdelijke goedkeuring verlengd tot 1 oktober. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd met een ingangsdatum in september zal deze week bericht ontvangen dat de kaart op korte termijn wordt geleverd. De aanvragen van kaarten met een ingangsdatum vanaf 1 oktober worden door KIWA nog niet uitgegeven. De kaartleverancier zal op korte termijn de definitieve goedkeuring eindelijk moeten regelen, zodat de nieuwe kaarten met een ingangsdatum vanaf 1 oktober ook tijdig geleverd kunnen worden.

Werkplaatsk​​​​​aarten
Daarnaast blijken er ook problemen te zijn met de Nederlandse werkplaatskaarten. Deze problemen  zijn meer technisch van aard, waardoor er nog steeds Engelse kaarten moeten worden geleverd.

Bron: TLN

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.