Hortilux lanceert kennisdocument

"Groeilichtinstallatie in veel gevallen bedrijfskritisch systeem"

Een groeilichtinstallatie is van groot belang voor een teler. Sterker nog: in veel gevallen is een groeilichtinstallatie een bedrijfskritisch systeem. "De investeringen zijn fors, maar kunnen - mits goed ingezet - een grote en positieve impact hebben op de (inter)nationale concurrentiepositie van een onderneming", vindt het team van Hortilux. "Zeker wanneer goed is nagedacht over het financiële rendement (de total cost of ownership) en de manier waarop de groeilichtinstallatie kan bijdragen aan een hogere opbrengst per vierkante meter."

"Daarnaast zien we dat telers groeilicht inzetten om de productkwaliteit te verbeteren: zoeter, compacter of juist met meer strekking. Kortom: iedereen ziet zijn of haar eigen unieke kansen binnen het internationale speelveld."

Hortilux wil meedenken met ondernemers en teeltmanagers en heeft daarom een kennisdocument en vervolgprogramma opgezet. "We delen relevante inzichten met betrekking tot groeilicht in het kennisdocument: lichtplannen, lichtrecepten en het sturen op de efficiënte inzet van groeilicht. Deze onderwerpen worden verduidelijkt aan de hand van meerdere praktijkvoorbeelden", vertellen ze. 

Het kennisdocument is te downloaden via de website van Hortilux en kan via aanmelding met een e-mailadres. Daarna ontvangen lezers eenmaal per drie weken een kennisartikel met betrekking tot groeilicht. "Deze artikelen gaan dieper in op de onderwerpen uit het kennisdocument en/of bieden concrete handvatten voor een optimale inzet van uw groeilichtinstallatie", laat het team weten.

Het kennisdocument kan hier gedownload worden.

Voor meer informatie:

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.