Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Toeristen op cruise krijgen straks lokale groenten op hun bord

20 hectare kas voor biologische groenten in woestijn Jordanië

De Costa Group, eigenaar van het bedrijf Costa Cruceros, is in samenwerking met Sahara Forest Project Foundation een project gestart voor de teelt van biologische groenten in Jordanië onder toezicht van koning Abdullah II van Jordanië en kroonprins Haakon van Noorwegen.

Het initiatief bestaat onder andere uit de bouw van twintig hectare aan kassen, die duurzame lokale werkgelegenheid zullen opleveren vanwege de teelt van voedingsmiddelen en de productie van water en schone energie. De belangrijkste middelen die worden gebruikt zijn zout water en zonlicht.

Een essentieel onderdeel van deze overeenkomst, die is ondertekend door Lars Myren, voorzitter van de Sahara Forest Project Foundation, en Michael Thamm, CEO van Grupo Costa en Carnival Asia, is de betrokkenheid van de gasten van Costa Cruceros en AIDA Cruises, de twee merken van Grupo Costa, bij het project. Klanten die varen op schepen van deze bedrijven en een bezoek brengen aan Aqaba (Jordanië), proeven ten minste tien verschillende soorten groenten die biologisch geteeld zijn in de woestijn van Jordanië. Deze groenten worden verwerkt in de gerechten die worden bereid door de koks van de twee scheepvaartmaatschappijen.

Myren: "Deze langetermijnovereenkomst voor de levering van groenten aan de schepen van Costa en AIDA zal de weg vrijmaken voor de uitbreiding van het project in Jordanië. Tegelijkertijd draagt het bij aan het internationale bewustzijn over de noodzaak tot het uitbreiden van het aantal innovatieve oplossingen ter bestrijding van de opwarming van de aarde en het creëren van lokale werkgelegenheid in woestijngebieden. Het is van het grootste belang om aan te tonen dat het mogelijk is om een verandering teweeg te brengen in de huidige landbouwpraktijken, die 80% van de reeds schaarse zoetwaterbronnen gebruiken en 25% van de CO2-uitstoot veroorzaken".

Op dit moment exploiteert Sahara Forest Project Foundation faciliteiten met een omvang van drie hectare op twaalf kilometer afstand van de haven van Aquba. Hier worden door zout water gekoelde kassen, zonnepanelen en verschillende herbegroeiingstechnieken voor droge gebieden gecombineerd. De regeringen van Jordanië en Noorwegen, de Europese Commissie en USAID hebben een essentiële rol gespeeld in de financiering en ondersteuning van deze unieke faciliteiten.

 

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven