Hengelaars en jokers hebben succes

Publiek doneert 50.000 euro aan Varend Corso

De toeschouwers van het Varend Corso Westland hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Met de doneeractie Duit voor een Schuit is tijdens corsoweekeinde meer dan 50.000 euro geschonken. De hengelaars en bekende verklede jokers haalden daarmee een vergelijkbaar bedrag als vorig jaar binnen.

Het bestuur van het corso wil alle bezoekers daarom hartelijk bedanken. Duit voor een Schuit wordt beschouwd als een waardering voor het niveau van de corsostoet. In de loop der jaren is het bedrag telkens wat verder opgelopen en is het publiek uiteindelijk een van de belangrijkste financiële steunpilaren geworden voor het bloemrijke spektakel.

Dank gaat ook uit naar de Naaldwijkse scouts die elk jaar, verkleed als de inmiddels bekende jokers, met emmers vanaf het water en langs de kant de donaties ophalen. Door de gulle giften hebben zij drie dagen lang flink moeten sjouwen. Dit jaar werden tevens enkele pinautomaten ingezet. Daar is ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Extra dank gaat ook uit naar Hen van de Laar en André Zwinkels. Zij zijn inmiddels meer dan bekende gezichten geworden langs het corsotraject, doordat ze Duit voor een Schuit al vanaf het begin coördineren. Ze zorgden ervoor dat de jokers op de juiste plek waren, dat die bij zonnig weer voorzien werden van een flesje water of fris en dat de donaties veilig opgeborgen werden. Zij dragen het stokje komend jaar over.

Het corsoweekeinde was overigens in meerdere opzichten een succes, zo laat de organisatie weten. Ook het bezoekersaantal leidde tot tevreden gezichten. Naar schatting meer dan 550.000 toeschouwers hadden een plekje langs de route opgezocht. Vooral zaterdag en zondag stonden in Westland en Delft de waterkanten volgepakt. En dat is waar de schippers, figuranten, muzikanten en alle andere vrijwilligers het uiteindelijk voor doen. 

Het thema van het Varend Corso 2020 is inmiddels al bekend: It’s Showtime!

Voor meer informatie:
Varend Corso

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven