Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwekerij Aat van Onselen haalt BRC- en IFS-certificeringen binnen voor verpakkingshal

“Ook als kleinere teler leggen wij de lat hoog”

Tholen – Van verpakken van puntpaprika’s op de ‘keukentafel’ naar een BRC- en IFS-gecertificeerde verpakkingshal, schreef de trotse ondernemer Leander van Onselen deze week met een knipoog op LinkedIn. Dit voorjaar was de audit, waarna onlangs de twee hoog aangeschreven voedselveiligheidscertificeringen werden behaald voor de verpakkingshal waar de puntpaprika’s uit de 2,5 hectare grote kwekerij worden verpakt.

Zo’n stap zet je als teler niet zomaar. Leander: “Het was ongeveer anderhalf jaar terug op verzoek van Harvest House dat wij aan de slag zijn gegaan om onze verpakkingshal te laten certificeren. Wij zijn toen samen met de Q-point gaan kijken of dat mogelijk was. Het was flink blokken om een goed handboek op te stellen, maar minstens even belangrijk was het dat alles in de hal ook klopt. Machines, manier van werken moet kloppen, routing van het product in het bedrijf moeten kloppen met de eisen, daarnaast is traceerbaarheid ook erg belangrijk."

Dat laatste bleek dus dit voorjaar tijdens de audit het geval. Best een spannend moment toch, zeker voor een naar de huidige maatstaven relatief klein bedrijf? “Jazeker”, bevestigt Leander, “als ondernemer komt er veel tegelijkertijd op je af. Naast teler ben ik bijvoorbeeld ook loodsmanager en onderhoudsmonteur. Des te trotser ben zijn we dat we het certificaten hebben behaald en dat wij de lat nu weer hoger kunnen leggen als het op hygiëne en verpakken aankomt. We mogen dan misschien een kleine teler zijn, zo voelen wij ons zeker niet.”

De puntpaprika’s van Van Onselen worden in puntzakken met verschillende gewichten verpakt, maar ze gaan ook los verpakt de deur uit. Leander: “Je ziet momenteel een lichte verschuiving naar meer los, ook door de maatschappelijke druk op gebruik van plastic. Maar dat kan zomaar weer veranderen. De tijd van het jaar speelt vaak ook mee.”

Voor meer informatie:
Kwekerij Aat van Onselen
Leander van Onselen
leander@onselen.nl 
+31 6 48246797

Harvest House
www.harvesthouse.nl  
info@harvesthouse.nl