33% testpanel tevreden met smaak

Tomaten in Franse winkels doen het niet best bij de smaaktest

Franse klanten zijn niet onder de indruk van de kwaliteit van traditioneel zomerfruit, beweert een consumentenonderzoek. 

Bijna 900 consumenten in 25 departementen namen voor de Consommation Logement Cadre de Vie association (CLCV) deel aan blinde smaaktests van verse tomaten en cantaloupe meloenen die in verschillende discountwinkels, grote supermarkten en gespecialiseerde groentewinkels afgezet worden.

Slechts 33% van de deelnemers zei tevreden te zijn over de kwaliteit van de tomaten die ze proefden. Een kleine meerderheid (52%) zei tevreden te zijn over de kwaliteit van de meloenen. 

25% van dezelfde deelnemers zei de smaak van de tomaten lekker te vinden; 44% was tevreden over de smaak van de meloenen. 

Meningen over de smaak van de meloenen daalden aanzienlijk in recente jaren. François Carlier van CLCV: "Het is een van die fruitsoorten die willekeurig uitpakken. Het seizoen was niet zo goed, waardoor de meloenen niet zoet genoeg waren - dit is waarschijnlijk de reden voor de ontevredenheid." 

Tomaten van gespecialiseerde groentewinkels hadden meer smaak volgens de studie, maar waren gemiddeld bijna 34% duurder dan de tomaten uit de supermarkten.

Ironisch genoeg is het tegenovergestelde waar voor meloenen, waar discountwinkelproducten een hogere tevredenheidsscore behaalden (57%) voor algehele kwaliteit en 50% voor smaak. 

Biofruit deed niet mee. "Er is geen reden om aan te nemen dat bio beter is voor de kwaliteit. Dat is een gezondheids- en milieu-garantie, maar levert geen duidelijke smaakkwaliteit."

Voor het volledige artikel, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven