Meer heirloom-tomaten uit Guatemala op de markt

Er is momenteel veel vraag naar Guatemalteekse tomaten. Verschillende leden van de Guatemala Produce Trade Association (GPTA) brengen daarom nu heirloom-tomaten op de markt.

Southern Specialties is ongeveer vijf jaar betrokken bij heirloom-tomaten uit Guatemala. "We kwamen in contact met een glastuinbouwer die het hele jaar door heirloom-tomaten wilden telen van hogere kwaliteit dan die op de markt beschikbaar was", zegt Charlie Eagle, Vice President Business Development van Southern. “We lieten hem die uitdaging aangaan en zijn vandaag trots om Southern Selects Heirloom-tomaten, Southern Selects baby Heirloom-tomaten tomaten en Southern Selects gele vleestomaten op de markt te brengen. Het programma is jaar na jaar gegroeid sinds het bij zowel retail als foodservice is geïntroduceerd.”

Crystal Valley Foods uit Miami werkt ook al meer dan drie jaar nauw samen met een groeiende partner. "We hebben meer dan 40 variëteiten getest in een speciale kas om de baby heirloom-tomaten te ontwikkelen die de beste smaak en houdbaarheid hadden", zegt Katiana Valdes, Marketing Director. "Het klimaat in de regio zorgt ervoor dat smaakvolle tomaten van hoge kwaliteit het hele jaar door kunnen worden geteeld in Guatemala."

De heirloom-tomaten uit Guatemala komen in verschillende verpakkingen. "Southern toont een verscheidenheid aan veelkleurige baby heirloom-tomaten in clamshells van verschillende grootte", zegt Eagle. “In onze verpakkingen zitten ongeveer vier soorten heirloom-tomaten. Onze gele vleestomaten hebben een prachtige gele kleur en een milde, zuurarme smaak.”

Crystal Valley verpakt zijn baby heirloom-tomaten in clamshells. "Binnen enkele maanden zullen we ook premium Heirloom-tomaten van het Crystal Valley merk uit Guatemala beschikbaar hebben in een kist van 10 pond," zegt Valdes.

Heirloom-tomaten uit Guatemala zijn het hele jaar door verkrijgbaar, aldus de telers.

Voor meer informatie:
Priscilla Lleras-Bush
Tel.: +1 (817) 793-3133
priscillaprestige@outlook.com
www.guatemalaproducetradeassociation.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven