Aanmelden Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs tot 15 augustus

Laatste kans: zet goed werkgeverschap glastuinbouw op de kaart

Ook dit jaar reikt Stigas de Gezond & Vitaal Werken Prijs uit. De organisatie is op zoek naar voorbeeldbedrijven die invulling geven aan duurzame inzetbaarheid. Een nominatie vanuit de glastuinbouw biedt de mogelijkheid om goed werkgeverschap breder uit te dragen, zo stelt Glastuinbouw Nederland. De brancheorganisatie roept bedrijven op zich vandaag nog op te geven om mee te dingen naar de prijs.

Aanmelden kan tot 15 augustus door een mail met motivatie en onderbouwing te sturen naar info@stigas.nl 

Goed werkgeverschap versterkt de concurrentiepositie van de glastuinbouw op de arbeidsmarkt. Dat is belangrijk, want enerzijds is sprake van een krimpende arbeidsmarkt op alle niveaus, anderzijds groeit de vraag naar hoger opgeleid personeel. Een ontwikkeling die wordt gevoed door schaalvergroting, specialisatie en internationalisering. 

Behoud en doorstroming van het huidige personeel in de sector en voldoende instroom van gemotiveerde en vakbekwame medewerkers, valt of staat volgens Glastuinbouw Nederland met een sterke positie van de glastuinbouw op de arbeidsmarkt. 

Concrete activiteiten
Om de glastuinbouw breder te positioneren als goede werkgever is positieve publiciteit richting andere (agrarische) sectoren van belang. Een nominatie van een glastuinbouwbedrijf voor de Gezond & Vitaal Werken Prijs 2019 van Stigas kan daar een bijdrage aan leveren. 

Potentiële kandidaten zijn bijvoorbeeld bedrijven die met concrete activiteiten medewerkers gezond, vitaal en productief houden tot aan hun pensioen, of met structurele veranderingen (transformaties) de aandacht voor duurzame inzetbaarheid hebben verankerd in hun organisatie.

Bedrijven inspireren
Belangrijke criteria vanuit de organisatie van de prijs zijn: visie, betrokkenheid van medewerkers, lef en praktische toepasbaarheid. Dit jaar heeft Stigas zowel een prijs voor kleinere werkgevers (minder dan vijftig medewerkers) als een prijs voor grotere werkgevers (meer dan vijftig medewerkers).

Het is de ambitie van de organisatie om zoveel mogelijk bedrijven te inspireren aan de slag te gaan met vitaliteit en inzetbaarheid. Via de Gezond & Vitaal Werken Prijs worden de opbrengsten van deze initiatieven met een groot publiek gedeeld.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.