"Nederlandse tuinbouw spint garen bij handelsoorlog China - VS"

Onder andere Nederland zou bezig zijn te profiteren van de sancties die Amerika en China elkaar over en weer opleggen. Harde cijfers zijn daar (nog) niet voor, maar het zou blijken uit gesprekken die het FD voerde met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren.

Vanuit de tuinbouw wordt Frank Hollaar van accountantskantoor Flynth opgevoerd. Zoals hij vanochtend ook toelichtte op BNR, zou de drang om meer zelfvoorzienend te worden door de handelsoorlog zijn toegenomen. De Nederlandse tuinbouw zou daarvan kunnen profiteren door meer tuinbouwmaterialen, maar vooral ook steeds meer kennis te exporteren.

Dat hier kansen liggen zou voorts blijken uit een toegenomen belangstelling - 'we ontvangen steeds vaker Chinese handelsdelegaties'- en bijvoorbeeld ook uit plannen kopietjes van het World Horti Center weg te zetten. In elk geval is 'de bereidheid tot samenwerking de laatste tijd aangezwengeld'.

De VS en China bestoken elkaar sinds ongeveer anderhalf jaar met handelstarieven. Feit is dat de uitwisseling van goederen en diensten aan het afnemen is en dat andere landen, zoals dus ook Nederland, daar vermoedelijk van zullen profiteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven