Jaarrond sla telen in het hete en vochtige Houston

“In deze kas kunnen wekelijks 7000 kroppen sla worden geteeld met behulp van slechts twee mensen." Bij Sustainable Harvesters in Houston, Texas, telen Andrew Alvis en Matthew Braud verschillende soorten sla met gebruik van aquaponics, waarbij vissen de meststoffen voor de sla aanleveren.

In deze video van LANDiO geeft Matthew een rondleiding in de 1115 m2 grote kas, die binnenkort bovendien uitgebreid zal worden naar 1858 m2. Hij vertelt hier over het teeltproces en legt uit hoe ze het klimaat binnen de klas reguleren om jaarrond te kunnen telen. "Hier in Houston kan de temperatuur oplopen tot 40 ºC tot 43 ºC met een luchtvochtigheid van bijna 100%. Dus deze producten kunnen alleen in de lente en het einde van de winter in de vollegrond worden geteeld. In de kas kunnen we bovendien warmte opslaan in de winter en koeling creëren in de zomer door verschillende componenten door de kas heen te gebruiken."

“In de winter is onze voornaamste zorg om het water voor de tilapia's op de juiste temperatuur te krijgen. In de zomer controleren we de luchtstroom door een 'windtunnel' in de kas te maken die de luchtvochtigheid naar boven en uit de kas leidt."


Voor meer informatie:
Sustainable Harvesters
contact@sustainableharvesters.com 
www.sustainableharvesters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.