Too Good To Go-app

1 miljoen maaltijden gered met applicatie

Sinds 22 januari 2018 gaat Too Good To Go effectief de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. De app heeft inmiddels een community van meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties door heel Nederland terechtkunnen voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. Vandaag is de 1 miljoenste maaltijd gered. Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten.

Milieu is grootste winnaar 
Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van teler tot bord. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Door gebruik te maken van Too Good To Go sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Maar het milieu is de grootste winnaar. Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden*.

Groeigrafiek geredde maaltijden

De weg naar 1 miljoen geredde maaltijden 
Op 22 januari 2018 gaat Too Good To Go in Nederland live. Met een team van 5 Waste Warriors en 25 aangesloten locaties in Amsterdam worden de eerste maaltijden gered. Joost Rietveld, Managing Director bij Too Good To Go Nederland, kijkt nu met trots naar zijn team van 30 gepassioneerde Waste Warriors: “De mijlpaal van 1 miljoen geredde maaltijden is een droom die uitkomt. Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen dat wij in zo’n korte tijd hebben gekregen van alle aangesloten partners en gebruikers. Ik voel vandaag nog eens extra sterk dat we samen het verschil kunnen maken in het verspillingsprobleem.”

Joost Rietveld, Managing director Too Good To Go Nederland

Lancering online kennisdatabase
Too Good To Go breidt het hoofdkantoor in Amsterdam dit jaar nog verder uit om meer aandacht te besteden aan het op gang brengen van een movement tegen voedselverspilling. Joost: “We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app. Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we de komende tijd meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie. Zo hopen we niet alleen de gebruikers van Too Good To Go in beweging te krijgen maar dat heel Nederland in actie komt. Dat is de volgende stap waar ik me enorm op verheug.” Vandaag lanceert Too Good To Go als eerste stap in deze missie een nieuw gedeelte op de website: een speciaal ingerichte kennisdatabase boordevol informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden. 

* Equivalenten zijn een schatting gebaseerd op basis van gegevens van de EPA - United States Environmental Protection Agency

Voor meer informatie:
Sharonne van Diemen
Too Good to Go Nederland
Kleine Gartmanplantsoen 21-6
1017 RP Amsterdam
Mob: +31 (0)6 441 318 82
svandiemen@toogoodtogo.nl
www.toogoodtogo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.