Kassen sneuvelen in belangrijke teelt- en exportgebied

Schieten wereldmarktprijzen omhoog na Chinese tyfoon?

Door de tyfoon Lekima veroorzaakte stortregens hebben grote schade aangericht in de stad Shouguang in de provincie Shandong in Oost-China. Omdat het een belangrijk teelt- en exportcentrum voor groenten is, waarschuwen experts dat de ramp de prijzen van groenten op de wereldmarkt zou kunnen opdrijven.

Een lokale bewoner stuurde de Global Times op zondag een video waarin te zien was dat enkele van de groentenkassen van haar familie onder water stonden. Ze hebben de kassen verlaten en zijn naar een veilige omgeving getrokken.

Een groentenkas kost € 38.000 tot € 50.000 en veel van hen werden volgens de bewoner met leningen gefinancierd.

Hong Tao, een expert op het gebied van marktregulering van het ministerie van Handel, vertelde de Global Times dat de ramp in Shouguang de wereldmarktprijzen voor groenten kan opdrijven.

"Landen zoals Rusland, Japan en Zuid-Korea zijn belangrijke importeurs van groenten uit Shouguang", zei Hong, die daaraan toevoegde dat China al lange tijd een belangrijke groente-exporteur is met meer dan € 6,2 miljard aan export in 2018.

De provincie Cuiling West in Shouguang heeft 74 hectare aan groentenkassen en exporteert meer dan 15.000 ton groenten naar Rusland met een waarde van € 12,6 miljoen per jaar, meldde jiemian.com.

Wang Pan, een merchandising manager van het in Qingdao gevestigde Lianqiao Group, vertelde zondag aan de Global Times dat enkele teeltbedrijven van hun leveranciers in de provincie onder water zijn gelopen en dat de teelt is opgeschort.

Bron: Global Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven