Marktinformatie Flandria

Dalend areaal komkommer zorgt voor stijgende prijzen

De lollo’s werden goedkoper, maar de kropsla werd duurder én de prijzen van de veldsla zijn tevens grillig, door een zeer afwisselende aanvoer, meldt Flandria in hun wekelijks update.

De prijzen van de bloemkool werden fors duurder, als gevolg van de extreme hitte vorige maand. Ook de prijzen van de broccoli stegen lichtjes, maar de aanvoer bleef wel overzichtelijk. De groene selder wordt verkocht tegen normale prijzen voor deze periode van het jaar, maar de nieuwe oogst van de knolselder biedt zich aan sterke prijzen aan. Ook een dalend areaal van de komkommers zorgt voor stijgende prijzen, zeker naar volgende week toe.

De prijzen van courgette verlopen zeer wisselend, net als de beschikbaarheid. De inlandse productie van aubergine is ruim. Nog af te wachten is welke invloed de hitte van vorige maand zal hebben op de aanvoer. Na dure prijzen aan het begin van de week, werd het witloof nu goedkoper, met een overzichtelijke aanvoer. Vanaf volgende week voorspelt men een sterke aanvoerdaling van tomaten, met stijgende prijzen.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven