€ 5 miljoen subsidie beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers

Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar 5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor innovatieve ondernemers in Noord-Holland.

De provincie zoekt vernieuwende mkb’ers (midden- en kleinbedrijf) die actief zijn in de zogenaamde Topsectoren Agri & Food, Biobased Economie, Tuinbouw, Water & Maritiem, Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Logistiek en Chemie, Tuinbouw en uitgangsmaterialen en water. Deze topondernemers kunnen zo een bijdrage leveren aan een duurzame, vernieuwende en ondernemende economie in Noord-Holland. De subsidie kan tot 10 september worden aangevraagd.

Innovatief mkb
Om meer innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten in alle fases van de ontwikkeling: van een goed idee tot een werkend prototype. Ondernemers die hun nek willen uitsteken kunnen een beroep doen op de MIT-regeling, GO-NH!, PIM en het Innovatiefonds Noord-Holland.

Subsidie aanvragen voor MIT
Er kan subsidie worden aangevraagd door innovatieve ondernemers voor haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000) en voor R&D-samenwerkingsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 350.000).

bron: Provincie Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven