"Ultrasone watermeters winnen terrein"

In de glastuinbouw zijn drie soorten watermeters in gebruik. Volgens Edwin Rijpsma van Revaho winnen ultrasone meters ondanks de hogere aanschafkosten terrein. “Daar zijn goede redenen voor,” zegt hij, “zoals hun grotere nauwkeurigheid, geringe afmetingen en hun grotere veelzijdigheid ten opzichte van propeller- en paddle wheel meters. Bovendien treedt er geen vervuiling in op.”

Watermeters zijn nuttige hulpmiddelen om grip te houden op de waterstromen binnen bedrijven. Van oudsher zijn hiervoor overwegend mechanische meters in gebruik. Met behulp van een propeller of een schoepenrad (paddle wheel) houden zij het totale waterverbruik (flow) en/of de doorstroomcapaciteit (debiet) bij. Een jaar of acht geleden deden ultrasone watermeters hun intrede binnen de glastuinbouw.

Deze meters zijn pakweg twee keer zo duur, maar daar staan meerdere voordelen tegenover, stelt Edwin Rijpsma van toeleverancier Revaho op Glastuinbouw Waterproof. “De omzet van ultrasone watermeters is nu al hoger dan de totale omzet van mechanische meters en hun marktaandeel stijgt nog ieder jaar."

Lees hier verder. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven