China: Westland begint samenwerking met Yangling

Een regeringsdelegatie van de Chinese Yangling Agricultural High-tech Industrial Demonstration Zone heeft eind juli een bezoek gebracht aan het Westland. Burgemeester Bouke Arends en Li Jiuhong, adjunct-directeur van de Agricultural High-tech Industrial Demonstration Zone, ondertekenden een intentieverklaring om een ​​vriendschappelijk samenwerkingsverband op te zetten op het gebied van onderwijs, onderzoek en clusterontwikkeling.

Nadien maakte de delegatie kennis met Dutch Greenhouse Delta, World Horti Center en verschillende glastuinbouwbedrijven. De partijen bespraken toekomstige samenwerking op het agripark en hoe de uitwisseling van technologie en kennis verder kan worden ontwikkeld.

Yangling ligt in centraal China, in de buurt van de stad Xi’an en wordt beschouwd als een broedplaats voor Chinese land- en tuinbouwontwikkelingen. In 1993 werd hier de moderne Yangling Agricultural High-tech Industrial Demonstration Zone gevestigd. In de stad bevinden zich ook drie toonaangevende landbouwuniversiteiten, waar ongeveer 7.000 onderzoekers zich bezighouden met 70 verschillende thema's.

Het is de eerste delegatie uit Yangling die Westland bezoekt. Het is een gevolg van een handelsmissie in 2018 die werd georganiseerd door het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en werd geleid door minister Carola Schouten. Tijdens deze missie presenteerden vertegenwoordigers van de gemeente Westland het Westland-samenwerkingsmodel (cluster tot cluster), dat met veel enthousiasme werd ontvangen door stadsambtenaren van Yangling. De intentieverklaring die tijdens het bezoek werd ondertekend, betekent een verbintenis van alle partijen om beter samen te gaan werken.

Dutch Greenhouse Delta zal namens de gemeente Westland het aanspreekpunt zijn voor verdere samenwerking.

Voor meer informatie:
www.westlandhortibusiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven