De Vietnamese tuinbouwsector naar een hoger niveau tillen

Op dinsdag 23 juli vond in Hanoi een eerste bijeenkomst plaats voor potentiële Vietnamese bedrijven, instituten en overheidsorganisaties die actief zijn in de tuinbouwsector. Het doel is om de Vietnamese tuinbouwsector naar een hoger niveau te tillen.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Nederlandse Horti Business Platform van Vietnam en zijn partner de afdeling Gewasproductie van het Ministerie van Landbouw en plattelandsontwikkeling.

Het platform, een wettelijk geregistreerde coöperatie, verbindt Vietnamese en Nederlandse bedrijven en instituten in de tuinbouwsector om langdurige werkrelaties in deze sector tussen de twee landen te stimuleren. Door slimme landbouwtechnologieën te introduceren en kennis en expertise te delen, die alle aspecten van de waardeketen bestrijken - van zaad tot consument - werken de leden samen aan duurzame, hoogwaardige en efficiënte teelt van fruit, groenten, kruiden, bloemen en planten.

De bijeenkomst werd bijgewoond door een diverse groep van meer dan twintig Vietnamese bedrijven, instituten en overheidsorganisaties (MARD en Vietnam Trade Promotion Agency) die de Vietnamese tuinbouw en de Nederlandse platformleden Kenlog, Van der Valk Systems, Gakon en Ridder Group vertegenwoordigen.

De bijeenkomst werd geopend door toespraken van Nguyen Nhu Cuong, algemeen directeur van de afdeling Gewasproductie van het Ministerie van Landbouw en plattelandsontwikkeling, Willem Schoustra, de Nederlandse landbouwadviseur in Vietnam, en Henk van Eijk, de voorzitter van het Netherlands Vietnam Horti Business Platform. De redenen voor het opzetten van het platform - de sterke bilaterale handelsbetrekkingen tussen Vietnam en Nederland, de sterke groei en de grote potentie van de Vietnamese tuinbouwsector en de sterke positie van de Nederlandse tuinbouwsector werden in deze toespraken benadrukt.

Na de toespraken volgde een presentatie waarin informatie werd gegeven over het platform en wat een lidmaatschap inhoudt om de potentiële Vietnamese leden een gedetailleerd inzicht te geven in het Horti Business Platform. Dit werd gevolgd door een interactieve discussie over de mening en behoeften van de aanwezigen.

Het Horti Business-platform wil later dit jaar een bijeenkomst organiseren voor potentiële Vietnamese bedrijven, instituten en overheidsorganisaties in Da Lat en in Ho Chi Minh-stad. 

Voor meer informatie:
Netherlands Vietnam Horti Business Platform
 
Ms. Mai Hong – Coördinator Vietnam
info@nvhortiplatform.com
+84 90 341 6983
Ms. Mirjam Boekestijn – Coördinator the Netherlands
info@nvhortiplatform.com
+31 6 25 27 60 71
www.nvhortiplatform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven