Glasvezeldraden in de kas geven lager gelegen blad extra licht

UbiQD, een in New Mexico gevestigd bedrijf dat nanotechnologieën ontwikkelt, heeft aangekondigd dat ze een glasvezeltechnologie hebben ontworpen. Dit is een nieuwe tool om het licht in een gecontroleerde omgeving te optimaliseren, zodat toekomstige glastuinbouwproducten van UbiGro die gericht zijn op het controleren van het lichtspectrum het licht kunnen geleiden.

“We blijven de grenzen opzoeken met lichtoptimalisatie in kassen," zegt Dr. Hunter McDaniel, de directeur van UbiQD. “Eén interessante mogelijkheid is om het systeem in vertical farming te gebruiken, waarbij onze glasvezeltechnologie gebruikt wordt om zonlicht op te slaan en deze energie optimaal over te brengen op verschillende lagen planten, waardoor de behoefte aan dure kunstverlichting wordt verminderd of zelfs totaal overbodig wordt. De technologie zou ook gebruikt kunnen worden in een kas in de ruimte."

In 2018 kreeg het bedrijf een contract bij NASA om folie te ontwikkelen waarmee het spectrum van het zonlicht wordt aangepast aan lange ruimtemissies.

De apparaten die de glasvezeltechnologie bevatten, worden boven de planten in een kas gehangen en absorberen het ongebruikte zonlicht, zetten de energie om in een beter spectrum en leiden dat licht dan strategisch naar de lagere bladeren van planten die meestal minder licht krijgen door schaduwvorming. In één proef vergrootte de technologie de tomatenoogst in een kas met substraatteelt met 7% (vers gewicht)

Voor meer informatie:
UbiGro

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven