Netled en Astwood tekenen overeenkomst voor vier vertical farms

"Vertical farming op industriële schaal streeft traditionele manieren om bladgroenten te telen voorbij"

De Finse specialist in verticale farmingssystemen en oplossingen voor kasverlichting Netled Oy heeft onlangs een langetermijnovereenkomst gesloten met Astwood Infrastructure om apparatuur te leveren voor verticale farms op industriële schaal.

De overeenkomst heeft aanvankelijk betrekking op vier van dergelijke teeltbedrijven, die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zullen zijn en de komende drie jaar worden opgeleverd en biedt een kader voor het leveren aan klanten over de hele wereld.

De totale waarde van de overeenkomst, inclusief alle projectopties, bedraagt ​​meer dan 10 miljoen euro. De markt voor verticale farming groeit vandaag de dag snel.

"Vertical farming op industriële schaal beter dan traditionele manieren om bladgroenten te telen"
De CEO van Netled Oy Niko Kivioja: “We ontwikkelen onze technologie voor verticale landbouw nu al enkele jaren. Gedurende deze tijd heeft de markt voor vertical farming zich zeer snel ontwikkeld. Op dit moment zijn ​​de technologie en de economische cijfers op een punt gekomen waar vertical farming op industriële schaal de traditionele manieren om bladgroenten te telen voorbijgestreefd is."

"De projecten vereisen enorm veel ontwerpwerk voor de infrastructuur. We zijn blij dat we onze partner Astwood Infrastructure mogen presenteren. Samen hebben we de mogelijkheid om de wereldwijde markt te bedienen met een all-in projectaanbod."


Niko Kivioja, CEO van Netled Oy en Mike Capewell, CEO van Astwood Infrastructure 

Pilot faciliteit
Er is een pilot faciliteit, de eerste in dit kader, gebouwd in het Britse Redditch die continu in gebruik is. De langetermijnfocus van Netled en Astwood ligt op industriële schaal. De geplande productievolumes zijn miljoenen slakroppen en kruiden per jaar.

De CEO van Astwood Infrastructure Mike Capewell voegde eraan toe: “We zijn zeer enthousiast over onze nieuwe overeenkomst met Netled Oy en de mogelijkheid die het biedt voor het opbouwen en opschalen van verticale landbouwactiviteiten - in ieder geval in heel het Verenigd Koninkrijk en mogelijk wereldwijd. Onze pilot faciliteit heeft een aantal indrukwekkende resultaten opgeleverd en we zijn optimistisch dat we dit succes op grote schaal kunnen repliceren.”

“Zolang kwesties als stijgende importkosten en klimaatverandering in toenemende mate aan de orde zullen blijven, zullen systemen voor  vertical farming van cruciaal belang worden voor de teelt, waar we via het merk Vertivore duurzame, lokale en schone producten kunnen telen zonder te worden beïnvloed door externe omstandigheden zoals weersomstandigheden of vervuiling."

Gesloten vertical farmingssystemen, zoals de pilotfaciliteit van Astwood, worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden, vervuiling en gebrek aan zoetwatervoorraden omdat de groeiomstandigheden kunstmatig worden gecreëerd. Als gevolg hiervan maakt vertical farming de teelt van traditionele groenten mogelijk in gebieden waar de zoetwatervoorraden beperkt zijn, terwijl ook de kwaliteit, productiesnelheid en opbrengst worden verbeterd.

Vertical farmingsoplossingen
Netled ontwerpt, produceert en verkoopt technologie, apparatuur en de bijbehorende automatisering en software voor vertical farming, en staat bekend om hun systeem voor vertical farming, Vera. De technologie is al aan meerdere telers geleverd voor commercieel gebruik.

Astwood Infrastructure is een technologiebedrijf met een focus op duurzaam ontwerp en engineering. Het bedrijf heeft kennis op het gebied van commercialiseren van technologieën. Voor vertical farming heeft het bedrijf zijn eigen merk Vertivore ontwikkeld op basis van drie jaar onderzoek in de sector. Astwood zal samenwerken met gespecialiseerde technologieleveranciers zoals Netled om een ​​positie op te bouwen als operator en leverancier van vertical farmingsoplossingen.

Voor meer informatie:
Netled Oy
Niko Kivioja
T: +358 40 1585528 
niko.kivioja@netled.fi 

Astwood Group
www.astwoodgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.