6e editie, 24-26 september 2019, Zwaagdijk

Seed meets Technology: sprekers en standhouders bekend, teelt op water present

Terwijl de veredelaars druk bezig zijn de gewassen op hun demovelden zo goed mogelijk toonbaar te maken voor de bezoekers die in week 39 naar West-Friesland afreizen, werkt de organisatie van Seed meets Technology aan het programma van deze gelijktijdig gehouden vakbeurs. Op de beurs staan de nieuwste ontwikkelingen op zaadgebied centraal en is er speciaal aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. 

Seed meets Technology biedt een platform aan bedrijven die actief zijn in de zaadindustrie. Ruim 55 deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun nieuwste producten en diensten, van zaadverwerkingsmachines tot aan leveranciers van laboratoria. Alles wordt uit de kast getrokken om een innovatief, zaadgericht en informatief evenement op te zetten.

Interactieve stands en lezingen
Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september 2019. Naast een beurs met interactieve stands is er ook een programma met diverse lezingen over o.a. ontwikkelingen in de gewasbescherming (toekomstvisie 2030), microplastic, teelt op water en de inzet van LED-belichting.

Dit jaar is opnieuw de samenwerking opgezocht met Plantum om een sterk programma op te zetten. Op donderdag 27 september wordt een symposium gehouden met de Toekomstvisie Gewasbescherming 2030 als onderwerp. Het ministerie zelf zal aanwezig zijn met een uiteenzetting van wat men kan verwachten en hoe dit doorspeelt in de praktijk.

Een spreker van Bejo Zaden zal ingaan op de invloed van de toekomstvisie in de veredeling en Incotec zal hetzelfde toelichten, gericht op de zaadtechnologie. Tenslotte zal Artemis zich richten op de mogelijkheden die groene middelen bieden voor zaad, waar de problemen liggen en waarom het lastig is om nieuwe oplossingen te vinden. 

Andere symposia die plaats zullen vinden tijdens het evenement zijn de ontwikkelingen in hydroponics en sensoren & automatisering in plant fenotypering.

Lezingen participanten
Naast de symposia die algemeen en informatief van aard zijn, worden er ook een tiental lezingen georganiseerd door standhouders. Er zullen onder andere lezingen zijn met betrekking tot pollen (Amphasys), ledverlichting (Valoya), sensoren (Pedak meettechniek) en IT (Mprise Agriware).

Naast het binnenprogramma en de beurs worden er op de buitenvelden nieuwe rassen toegelicht in tientallen gewassen. Takii Europe, Gautier Semences, Wing Seed en Sakata hebben allen demovelden die voor ieder te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn er systemen- en gewassen voor de teelt op water te vinden. 

Naast het binnenprogramma worden er op de buitenvelden nieuwe rassen toegelicht in tientallen gewassen en zijn er teelt op water systemen- en gewassen te vinden. Kortom: alles op het gebied van zaad op één plek.

Bezoekersinformatie
Het evenement is gratis te bezoeken, maar voor zowel een bezoek aan de beurs als het bezoeken van programmaonderdelen, is een online registratie vooraf gewenst. Voor de lezingen geldt een maximum aantal bezoekers. Aanmelden kan gemakkelijk via www.seedmeetstechnology.com

Voor meer informatie:
Seeds meet Technology
www.seedmeetstechnology.com/  
info@seedmeetstechnology.com 


Adres: Tolweg 13, Zwaagdijk
Openingstijden: 24-26 september, 9:00 – 17:00 uur

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven