Vanaf 2020 waarschijnlijk toch weer wél subsidie op DaglichtKas

In 2020 wordt de bestaande SDE+-regeling verbreed naar de SDE++ (Subsidieregeling voor Duurzame Energie). Nieuw hierbij is dat naast categorieën voor de productie van hernieuwbare energie ook CO2-reducerende opties anders dan hernieuwbare energie in aanmerking komen voor subsidie. Dit zorgt ervoor dat de regelgeving en de methodiek en dus ook de uitgangspunten voor de SDE+ zodanig worden uitgebreid dat deze ook toepasbaar zijn voor een breder palet aan CO2-reducerende categorieën.

Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), dat het ministerie in deze zaak adviseert, zou daarmee o.a. de Daglichtkas van Technokas weer in aanmerking moeten komen voor toeslagen. Dat betekent dat de minister - althans, als hij het advies van het PBL opvolgt, wat hij normaal gesproken ook doet - terug zal komen op zijn besluit van vorig jaar, namelijk het stopzetten van de subsidieregeling omdat het systeem ook wel zonder kon (bron).

Vanaf volgend jaar kan, zo blijkt uit de modellen van het PBL, op de investering gedurende een periode van 15 jaar een bedrag van 0,097 euro per gewonnen kWh geïnd worden.

Klik hier voor het advies van het PBL.

Foto: Technokas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven