Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanleg gepland tweede helft 2020

Telers Koekoekspolder krijgen tweede aardwarmtebron in zicht

Een zestal telers, binnenkort een zevende als ook Biokwekerij Vahl aansluit, maakt in tuinbouwgebied Koekoekspolder sinds 2012 gebruik van aardwarmte. Nu komt ook de aanleg van een tweede aardwarmtebron in zicht. In de tweede helft van 2020 zou die bron aangelegd moeten gaan worden, zo spreekt Radboud Vorage van initiatiefnemer Greenhouse Geo Power zijn verwachting uit bij De Stentor


In de Koekoekspolder gaan de telers voor voor nieuwe energie.

Een eerdere poging om een tweede bron aan te leggen strandde, maar nu is men 'beduidend verder'. De contracten met afnemers zijn getekend en de financiering is rond. Ook de nodige geologische onderzoeken, procedures en deelvergunningen zijn al verder gevorderd dan bij de eerdere poging. 

Een tweede bron maakt het voor meer bedrijven mogelijk om helemaal op aardwarmte over te gaan. Hoewel Biokwekerij Vahl binnenkort aansluit op de eerste bron, is er niet genoeg capaciteit meer om het hele bedrijf van 2,5 hectare te verwarmen. Met een tweede bron kan dat wel en kunnen ook nog meer bedrijven aansluiten.

Publicatiedatum: